HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.12.03. 08:20 schwarz

Az igazság győzni fog

Címkék: foci vb németország

Megosztás és könyvjelző

Rendkívül fontos év lesz 2010. Már 200-at sem kell aludni, és újra megismétlődik az, ami csak egyszer adatik meg minden négy évben. A várakozások hatalmasak, hisz a tét is hatalmas: elsöprő diadalt aratnak-e azok, akik ma a legesélyesebbnek tűnnek? Csúcson tud-e maradni az, aki jelenleg ott van? Bele tudnak-e köpni a nagyok levesébe azok, akik még soha nem mérették meg magukat? Lesz-e meglepetés? Mennybe megy-e a győztes? Sportszerű küzdelem várható, vagy az ellenfél mgsemmisítése lesz a cél? Fene tudja. De egy biztos: a jobbik győzni fog.

Végleges a 2010-es dél-afrikai focivébé 32-es mezőnye. Rendkívül izgalmas, tragédiákkal, hihetetlen sikerekkel és gyomorfordító csalásokkal teletűzdelt selejtezőkön vagyunk túl, nincs más hátra, mint egy kis esélylatolgatás, és hajrá. Nézzük is sorba, kik is vannak ott.
 
Kezdjük először azokkal, akik a legesélyesebbek. Az EB-címvédő spanyolok úgy értek oda, hogy nem hogy ki nem kaptak, de pontot sem veszítettek. A tíz meccs alatti 28 gólt rúgni és mindössze ötöt kapni pedig nem semmi. Egyértlmeű esélyesi a tornának. Brazília. Kilenc győzelem, hét döntetlen, két vereség. Nem egy nagy etvasz, különösebben nem is jók most, de hát ők mégis csak Bazília, ha jó napot fognak ki, vagy legalább egy közepeset, akkor földbe nyomnak ezek bárkit. Meglátjuk majd, mi lesz. Olaszország. Róluk majd kicsit később.
 
Most jöjjenek azok, akik akár esélyesek is lehetnének, de úgy se jutnak majd semmire. Ebben szerintem négyen vannak: Argentína, Mexikó, Anglia és Portugália. Kurvára jó csapat az összes, jó pillanatban képesek bárkit elverni, de valahogy nem szoktak jó pillanatban lenni a világversenyeken. Csoportból továbbjutás, majd nyolcad- vagy maximum negyeddöntő, oszt kalap kabát. Nem is olyan nagy baj.
 
 
Harmadik csoport: az izgik. Ide tartoznak a fekete-afrikaiak mínusz Dél-Afrika: Ghána, Elefántcsontpart, Nigéria és Kamerun. Nem túl eszes játék, de itt olyan hajtások vannak, hogy alig lehet követni. Egyértelműen nézhető amit csinálnak – bemelegítésnek nem is lesz rossz a januári Afrikai Nemzetek Kupája. Szerintem itt kell még megemlíteni Észak-Koreát is: ezek meg mit keresnek itt... Jó laza kis ezéseik lehetnek – a youtube-on pedig olyan videók vannak róluk, hogy csak na. Érdekesek lesznek a meccseik, az biztos.
 
Vannak még azok, akik miatt hivatalból dobban a szívünk: Szlovákia, Szerbia, Szlovénia. Előbbi kettő ilyen formában most tudja először megmuatni magát. Kicsit úgy szoktam ezeknek szurkolni, mint ha mi lennénk ott. Hisz mégis csak tesók, vagy mi, és ha nincs más, ott van marok marcsa ugye…
 
Utoljára pedig a Sötét Erő katonái. Mindenre elzántak, elvetemültek, veszélyesek. Küldetésük az, hogy öljék a játékot, és tönkretegyék többmilliárd ember szórakozását. Név szerint: a görögök, akik még önmaguknál is unalmasabbak, az olaszok, akiket tinilányok sms-ei juttattak be, és az algériai válogatott a franciák, akik olyan aljas csalással jutottak be, hogy befejelem a képernyőt. Erről külön poszt kell, de azt biztos, hogy nem én írom.
 
Már csak egy csoport van hátra, de ez egycsapatos. Jönnek, megnyerik és sör virsli. Ennyi kell, hogy helyre álljon a világ rendje. Meg hogy ők üssék ki az olaszokat. 54, 74, 90, 2010. Hajrá Németország!
 
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr911569812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gibson.papadolu 2009.12.03. 17:33:02

én nem tudok olyannal egy blogot írni, aki a németeknek szurkol, ne haragudjatok (pedig tudom, kettő is van:D)
mindig a cseheknek kell szurkolni, még akkor is ha nincsenek ott. de amúgy meg visca catalunya, akarom mondani hala espanol:D

teddyde 2009.12.15. 13:34:25

Pedig azok ám csak a jó emberek! Az igazán jó még a Bayern drukker is! :)
süti beállítások módosítása