HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.01.04. 10:00 Vadakatterelő Juhász

Enumeráció sok meglepetéssel

Címkék: hiresember

Megosztás és könyvjelző

A magyar sztárok többsége borzalmas, nevetséges, sok esetben egyenesen szánalmas figura, akiket a szememben tovább nyomorít az a hagyomány, hogy néhány éve őket is – a világsztárokhoz hasonlatos módon – a „celeb” titulussal kezdte illetni a hazai média. Ettől a terminus technicustól szerintem okkal ráz ki mindenkit a hideg.

Szokásomtól eltérően ezúttal azonban nem a tömegével áradó „teljesen olyan, mint a másik” jöttment bunkót, mindenre alkalmatlan, homokagyú, humortalan dupla nullát veszem elő és trancsírozom szét, hanem valamilyen – elismerem, teljesen szokatlan módon – rámtörő jóindulatúságnak, na és persze mindig is meglévő pedagógiai küldetéstudatnak köszönhetően megpróbálnék egy országunk arányaihoz méltóan rövidke listát összeállítani azokról az ünnepeltekről, akiknek kártékonysági mutatója, médiaszennyezési faktora még mindig tolerálható mértékű. Ki az, akit a gyerekem 5 méteres körzetébe engednék, és ki az, akit a puli nem tépne azonnal darabokra zsigeri ellenszenvből, illetve aki tévéképernyőmön való feltűnését követően még akár 10 perc elteltével sem vált ki belőlem hányingert. Nézzük.

A lista utolsó helyén – öveket becsatolni – Kozsó áll. Vele egyetlen – de tényleg egyetlen, és ez már óriási dolog – probléma az, hogy hallgathatatlan zenét csinál. Mindazonáltal, ha beszélget, gondolkodik, nyilatkozik, nemcsak érzékeny, kiegyensúlyozott személyiségével, hanem például Karafiáth Orsi Divatosan Semmitmondó Költőnőt földbe döngölő intelligenciájával is (mondjuk ez azért nem olyan nagy teljesítmény) mindannyiszor lenyűgöz. (Sajnos az RTL MOST oldalán nem lehet megtekinteni a teljes Legyen Ön is milliomos!-adást, amit Fábry vezet, és ahol Kozsó konkrétan lemossa Karafiáthot - sőt magát az arrogáns műsorvezetőt is - minden tekintetben.)

Kozsót követi a Mónika Show Mónikája, akiről „órszág-világ előtt” merem állítani, hogy egy született tanító. Azt a mérhetetlen sok önalázó pszichopatát (gondolkodott már valaki azon, hogy 10 millió magyarból hány ilyen van, ha azt vesszük, hogy Mónika Show x éve minden hétköznap van, ugyebár), aki a tv pénzén elkúszik önmagából hülyét csinálni, Mónika azon túl, hogy mindet emberszámba veszi, 5 perc alatt képes megváltani, megmenteni. Ez az igazi népnevelés! Mert Mónika ítélete mindenki előtt szent, hála a magyarság pogány kultúrájának. Én személy szerint köszönöm Mónikának, hogy vállalja ezt a harcot. Remélem, rendesen megfizetik érte.

Aztán ott izeg-mozog a sorban Tilla is. Nem kell komolyan venni, amit most monadni fogok (prüd, keresztényi értékrendben gazdag, álszent Olvasók nyugodtan fejezzék is be az olvasást), de az első Megasztár óta őt tartom a legszociálisabb, legaranyosabb kokainfüggőnek (Görög Zitának is szednie kellett volna valamit, ha az alany-állítmány egyeztetési képesség ezen múlhat), akinek még a gyerekekhez is van elég humora, aki igenis szeretne valamit mondani, és aki – legalábbis így képzelem – magánéletében is helytáll, és nem mocskolja be magát minden szarral, amiért pénz jár.

No de tényleg csak ennyien vagyunk? Kedves Olvasó! Gondolkozz velem, mérlegelj, és ha van valami ötlet, oszd meg itt alul. Ki következik? Vagy tényleg ennyire fogy a magyar?

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr381623086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hümüzhümümüz 2010.01.04. 11:52:27

Hmm. Jó lista! Többnyire olyan emberkéket írtál, akik nem ragaszkodnak a címlaphoz és nem tesznek meg bármilyen ocsmányságot egy 5 soros megjelenésért.

Így kapásból nem is jut olyan emberke az eszembe, akit még ide lehetne sorolni. Igazi művészek, alkotók nem celebek, viszont a többi celeb meg média-kurva, ergo hányinger.

É2I 2010.01.04. 13:00:05

Én adnék egy szavazatot az Ördög Nórinak. Eddig még mindig vállalható nyilatkozatokat adott, normálisan szerepelt. (Bár ilyen celeb lapokat nem olvasok, ott lehet beégette már magát.)
Ellenben Kozsót kihúznám, beszélt az már olyan műáhítattal, hogy csak na.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.01.04. 13:48:29

Máónika? Akinek " kártékonysági mutatója, médiaszennyezési faktora még mindig tolerálható mértékű"? Ezt ugye nem mondod komolyan? Én valahogy nem tudom különválasztani a róla elnevezett műsortól, aminek "kártékonysági mutatója, médiaszennyezési faktora" semmi esetre sem tolerálható.

De lehet, hogy ilyen vaskalapos vagyok :)

Delinquent 2010.01.04. 13:52:42

Nem tudom mirol beszelsz, kozsotol kiraz a hideg. Akit az arcomba nyomnak minden nap, tobbszor mint szeretnem, az irrital, attol fuggetlenul hogy letett-e barmi ertekeset az asztalra vagy sem. Hadd dontsem mar el en hogy kit akarok nezegetni/hallgatni es mikor.

AvgDvl 2010.01.04. 13:59:01

Kozsó zenei munkásságát és imidzsét már nem lehet jóvátenni, kár is próbálkoznia.

tengier 2010.01.04. 16:35:04

Hát Hajdú Péter már szart ér?

janila 2010.01.04. 17:05:04

Zséda, bár a zenéjét nem szeretem,bár szerintem aranyos,hím kategóriában Csányi Sándor. szerintem:)

Crawly 2010.01.05. 17:18:17

értem én, h miről beszélsz, nekem néha LL Juniorral van ez.
egész pozitív dolgokat csinál, meg nyilatkozik ő is, a mostani zenéje mondjuk necces, de a fekete vonat a magyar könnyűzenében igencsak átlag feletti színvonalat nyomott...
persze azért van egy nem elhanyagolható "de..."

Vadakatterelő Juhász 2010.01.05. 20:56:00

Thaddeus, azt nem nevezem kártékonynak, aki embereken segít, mert tud - hatalma vagy képességei, adottságai révén - segíteni. neked ettől lehet esztétikai vagy csak személyes gyűlölet alapon kifogásod mónika ellen. tök rendben van, persze, egyikünknek sem kötelező a műsort bámulni. mónika nagyon sok egyszerű ember életén segített, ez tény. szerintem te egyébként kicsit össze is mosod őt a vendégeivel. az meg más lapra tartozik, hogy te vagy én a segítés más módját választanánk... bocs a hosszú válaszért, de ezt egy fontos problémának érzem: konkrétan a szociális érzékenység egyik mércéjének.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.01.05. 21:21:31

@Vadakatterelő Juhász: Némi ellentmondást érzek a válaszodban, ugyanis a "kicsit össze is mosod őt a vendégeivel" nem egy pozitív értékelés őket tekintve.

Szociális érzékenységről nem tudok beszélni egy olyan műsor kapcsán, amely a nézettség miatt megaláz, kihasznál szerencsétleneket, akit nem fogják fel, hogy egy fél ország rajtuk röhög, arról nem is beszélve, hogy a szereplőkről kialakult negatív sztereotípiákat konzerválja.

Azt pedig, hogy segít a nép egyszerű fiain, ismét nem fogadom el, mivel köztudott, a konfliktusok megrendezettek, nem valóságosak.

Ezek miatt pedig kurvára álszentnek tartom az egész műsort.

A szociális érzékenység kérdése viszont most nagyon túlmutatna az időmön a holnapi eut vizsgám miatt( ezt csak azért írtam, mert jó pár ismerős arcot felfedeztem a facebookos rajongók közt, innen is üdv nekik ;) ), így röviden csak annyit tennék hozzá, nem hiszek a feltétel nélküli állami támogatásokban, mert azzal pont az ellenkezőjét érjük el, és nem hogy nem segít, tartósítja az állapotokat és sok esetben az egyedet sem teszi motiválttá, hogy megpróbáljon kitörni. Mindezt nem valami rózsadombi vagy egyéb hű de gazdag gyerekként mondom, mert világéletemben panelben éltem, és a jómód is elkerült. Engem, a családomat nem támogatott az állam soha, a nulláról építettünk mindent újra.

Vadakatterelő Juhász 2010.01.06. 02:05:41

@Thaddeus Griffin: sok sikert a vizsgádhoz! mindazonáltal valaki vagy szociálisan érzékeny - időbeosztásától függetlenül - vagy nem. számomra is olykor szinte hihetetlen, hogy emberek hajlandóak magukról egy ilyen mónika-showban mindenféléről nyilatkozni. biztosan állíthatom neked, hogy van olyan nyomor és leépülés idehaza, hogy nem kell ezt direkte megrendezni. épp ez az ijesztő, és ezért van irtózatos szükség a mónikákra, mert nincs az a tanítónéni, lelkész, orvos, miniszterelnök, aki ezzel a tömény, a társadalom minden szegmenségből szivárgó nyomorúsággal képes volna megbírkózni. döbbenetes, h mennyi figyelemre, meghallgatásra, segítségre szoruló ember van körülöttünk! Az, hogy a fél ország (az ország másik fele) rajtuk, megalázottakon röhög, na ez álszentség a javából. röhögni valakin, miközben sajnálod őt, vagy sajnálod őt, miközben kiröhögöd?
nem tudom, hogy kapcsolódik ide a feltétel nélküli (?) állami támogatások kérdésköre (az utazási költségeket állja a kereskedelmi tv a műsor vendégei számára, tehát nem állami pénzt, hanem magánszemélytől tanácsot kapnak cserébe a nyilvánosság vállalásáért) de ebben maximálisan egyetértünk, sőt: szerintem nem kéne pénzt osztogatni gyerekszülésért sem, nem kéne arra ösztökélni az embert, hogy már 40 évesen kapjon gutaütést, de azt sem pártolom, hogy munkanélküli segélyen éljenek a naplopók, és ingyen szerezzenek diplomát a fafejűek...
A te és a családod élete példaértékű lehet sokak számára, akiknek még van/maradt valami büszkeségük vagy önbizalmuk. De sajnos sokan vannak, akik végső kétségbeesésükben már csak Mónikában reménykedhetnek...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.01.06. 02:33:39

@Vadakatterelő Juhász: No erre majd holnap válaszolok érdemben, mert most tényleg nincs rá időm. Ettől eltekintve eléggé demagógnak érzem. Mert persze, élhetünk ideálok közt, hogy mi lenne meseszép és szőhetjük róla a rózsaszín álmokat, de ettől függetlenül az élet teljesen más. Igazságtalan, méltánytalan. Ezeken pedig nem lehet változtatni soha az ember természete miatt. Még ha nem tetszik(nekem sem), akkor is ez van.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.01.06. 02:34:39

ja, és köszi, igyekszem minden tőlem telhető megtenni, ezért is vagyok még fent :D

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2010.01.16. 17:09:05

@Crawly: ha már ll junior, akkor sztem dopeman előrébb van ebben a sorban.

bug jr. 2010.01.18. 13:21:47

teljesen egyetértek.nem vagyok Kozso rokona sem haverja sőt még rajongója sem,de mindigis rossz érzéssel töltött el h a "celebek"körében mekkora sikk őt lesajnálni,fikázni,kiröhögni.pedighát..

smartdrive 2010.01.18. 19:31:06

a K.E. befér ide? (nem igazán)

Abra 2010.10.28. 19:17:00

Igen, Kozsó tényleg ott van,
másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben,
és van még egy csajszi, aki most átvett egy bulvárlapot, pillanatokon belül elriasztva az olvasóit, na a neve nem jut eszembe, őrá is felnézek.
süti beállítások módosítása