HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.06.15. 07:57 nobody.mc

Ász fordulat

Címkék: politika fidesz mutyi ász

Megosztás és könyvjelző

Első pillantásra azt hittem valami elírás történhetett, amikor azt olvastam ma, hogy Warvasovszky Tihamért, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, Székesfehérvár szocialista, villamosmérnök polgármesterét jelöli a Fidesz az Állami Számvevőszék alelnöki posztjára. Pariban egy fideszes pártkatonával. A régi jó egyet ide - egyet oda logika mentén. Látszólag.

Rakjuk csak össze a képet!

Talán tavaly áprilisban kezdődött minden, amikor Tihamér az akkori MSZP frakció tagjai közül egyedüliként nem írta alá a Bajnai-kormány várható intézkedéseit támogató politikai nyilatkozatot. Nem kellett sokáig várni a folytatásra, májusban nem szavazta meg sem a Bajnai-csomagot, sem a költségvetést, sem a családtámogatási -, sem a nyugellátási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatot. Erre mondják azt azok akik választékosan fogalmaznak: különutas politikát folytatott.

Már akkor gyanakodtak jó néhányan: biztos, hogy a jó frakcióban ül? A felsorolt események záróakkordjaként decemberben egy bekapcsolt mikrofon miatt váratlanul izgalmassá vált közmeghallgatás közben fideszes elvbarátaitól kérte, hogy "védjék meg" az öklelni készülő szocialista titánoktól.

Valamiféle védelem érkezhetett, mert Warvasovszky nemsokára bejelentette, hogy nem az MSZP színeiben kíván elindulni a 2010-es országgyűlési választásokon. Majd januárban közleményben tudatta, hogy véglegesen szakítani kíván a nagypolitikával és sem pártlistán-, sem egyéniben nem méretteti meg magát áprilisban. Leteszi a lantot.

Csak hogy minden simán menjen, és Tihamér megbizonyosodjon a bevédés valódiságáról, egykori ellenfele Cser-Palkovics András, a fehérvári közgyűlés Fidesz-(Jobbik) frakciójának vezetője, eljövendő polgármesterjelölt a kis Warva végkielégítési botránya kapcsán felháborítónak nevezte a meghurcoltatást.

A friss - nem is oly meglepő - fordulatot látva most már tudhatjuk, hogy nem egy nagyköveti poszt volt az alku része. Hanem az Állami Számvevőszék eddig nem átpolitizált alelnöki posztja. 

Az egyébként köztiszteletnek örvendő - és az elmúlt 12 évben magyar közegben leglepően kiegyensúlyozottan működő - Kovács Áprádot váltó, Fidesz képviselő, Domokos László leendő ÁSZ elnök szavaival élve: Tihamér személye „szakmailag illeszkedik a koncepcióba”.

Értem.

 
 

3 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr172082239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A leendő ÁSZ elnök 72 milla prémiuma 2010.06.15. 17:20:07

A Fidesz független szakember helyett a pártkatona Domokos Lászlót akarja az Állami Számvevőszék elnökének kinevezni. A kormányzati költéseket felügyelő ÁSZ elnökének azonban érdekes választás Domokos. Nemcsak azért, mert összesen 2 évig dolgozott a...

Trackback: Dekorációdemokrácia 2010.06.15. 13:15:16

Ó, nem, arról szó sincs, hogy amit most kiépít a Fidesz, az diktatúra! Az messze nem ilyen! A demokratikus intézményrendszer és a törvényi keretek változása semmiképp nem jelenti a demokrácia végét. A hatalmi ágak szétválasztása, a törvényhoz...

Trackback: A megfelelő ember III. - Domokos, az önjutalmazó 2010.06.15. 09:00:08

A FIDESZ újfent lehetőséget adott a "megfelelő ember" címke használatára, a végén még sorozat lesz belőle. Úgy látszik kiélvezik, hogy a kétharmad birtokában tényleg azt tehetnek, amit akarnak. A közpénzügyek miatt egykor gyanúsított Papcsák,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holnapi újság 2010.06.15. 15:58:02

Megfelelő embert a megfelelő helyre. Elvégre nem a magyar gerinctorna szövetség élére kerestek jó kádert.

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2010.06.15. 16:56:50

az mondjuk egy, az átlagosnál nehezebb casting lett volna ;)

kerdesek05 2010.07.11. 14:55:36

Varvasovszki? egy életre elásta magát.
süti beállítások módosítása