HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.12.10. 08:05 schwarz

Fico szelleme járja be Európát

Címkék: mszp magyarország szlovákia fico

Megosztás és könyvjelző

Botrány. A Fico-féle Smer újra teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának.  Na ilyenkor az MSZP gyorsan kidobja a picsába az Internacionálét meg a testvériséget, és elkezd fideszest játszani. Hogy ezt nem lehet, mert nem engedik be a Sólymot. Meg hogy a fasisztákkal kormányoznak. És különben is szlovákul kell énekelni a Hull a pelyhest. Arohadtmocskosszlovákkurvaanyját.

Az persze teljesen mindegy, hogy jelenleg Fico pártja a legnépszerűbb az európai szociáldemokraták között, az MSZP meg 10% alatt - megkockáztatom, a leggyengébb. Meg hogy azon kevés kormánypárt között van, akik nyertek az EP-választásokon, és egyértelműen megnyerik a következő országgyűlési választásokat. De nem, ennek a szocialisták nem örülnek, hanem mondvacsinált hülyeségeken fesztiváloznak. Ráadásul mindeközben a sátoraljaújhelyi Tesco parkolója tele van szlovák rendszámú autóval, Rajka minden negyedik lakosa szlovák, nekem meg a Zlaty a kedvenc söröm.

Ez a sok feszkó mind azért van, mert Szlovákia - aminél még a Bajnai-csomag is idősebb - vagánykodik, és kicsit kóstolgat minket. Le is vonjuk aztán a következtetést: mutassuk meg nekik, hogy hová is valók. Öltsük föl a díszmagyart és menjünk át ordítozni. Majd ha ennek a hatása mindössze annyi, hogy juhtúróvá pofoznak a rendőrök, akkor hisztizzünk az EU-nak, hogy hát a nyelvtörvény... Aztán amikor Sarkozy és Zapatero összepisálja magát a röhögéstől a náluk ultraliberálisnak számító szlovák nyelvtörvényen, akkor legalább lesz még egy okunk, hogy miért utáljuk Brüsszelt. Is.

Tulajdonképpen mi is a baj? Szerintem nem olyan bonyolult, pláne a magyar oldalról: Egy pár putrinacionalista, 3-4 ürügy, meg egy olyan sajtó, aminek szerzői szerintem egy víz, villany és wifi nélküli tanyáról írnak. Kicsit összerázzuk, és kész. Hamm.

Szlovák oldalról egy fokkal összetettebb: Egy fiatal, formálódó politikai kultúrájú, dühös nép, akikkel mindig mindenki kibaszott, legfőképp a magyarok. Pár ugyanakkora kretén, mint a mi békés tüntetőink. Egy miniszterelnök, aki öt szavazatért valószínűleg a saját seggébe is bebújna, meg egy akkora bohóc, amekkorát én még nem láttam. Ezt is benyeltük. Fertig, los.

Tegye föl a kezét, akit sért a szlovák nyelvtörvény. Köszönöm, látható  többség. Most pedig az, aki el is olvasta. Hoppá. Szedjük össze egy kicsikét magunkat, tájékozódjunk, és próbáljunk meg türelmesen viselkedni azokkal, akiknek minden szempontból a természetes szövetségesének kéne lennünk. Még akkor is, ha ők épp kicsit kellemetlenkednek. Próbáljunk meg büszkék lenni rájuk, és örüljünk a sikereiknek – van egy pár, és nem mind a mi kárunk is egyben. És persze fogadjuk el azt is, hogy idióták mindenhol vannak, még Szlovákiában is. És nem csak akkor, ha odamegy a Nemzeti Bajtársi Vesszentrianon Kör.

Ne kövessük el azt a hibát, hogy összekeverjük a szlovákokat a szlovák politikusokkal, meg a helyi állatkerttel. Ez az egész cirkusz megoldódik majd magától. Kétség nem fér hozzá, hogy ha úgy alakulnak a választások, Fico magyar himnuszt énekel majd a révkomáromi István-szobornál, Slotát pedig úgy leülteti, hogy elő se kerül többet. Tényleg, egyébként miért kell egy köztársaságban királyoknak szobrot emelni?

Nem azt mondom, hogy nem tud irritáló lenni a szlovák miniszterelnök, még az is lehet, hogy néha oda-odacsap a magyaroknak. De politikus - egy dologra kell figyelnie, azt hogy hányan szavaznak rá. És minél inkább nácul néha, annál erősebb lesz. És minél erősebb lesz, annál gyengébb lesz a Slota. És akkor majd nem veszi be a következő kormányba, és az meg mehet vissza a trágyadombra ordítozni.

Amikor azt mondom, hogy szlovák-magyar konfliktus márpedig nincs, csak a média meg a politikusok gerjesztik, akkor kábé ilyenekre gondolok. Itt az ideje, hogy gyakorlatba ültessük át az ezeréves ötvenezeréves fenenagy kultúrfölényünket.

36 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr1001483675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük, Vaclav 2009.12.10. 10:53:28

Vaclav Klaus, a csehek atyja, ez a hihetetlen képességű, óriási formátumú, nagyszerű vezető elmondhatatlan nagy kegyről téve tanúbizonyságot aláírta a Lisszaboni Szerződést. Meg kell köszönnünk neki azt, hogy már számára is kiderült: ha aláírja, ha nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guido (törölt) 2009.12.10. 08:57:56

rég olvastam ilyen elmebeteg blogger írását. Nem baj, a kávé mellé jól jött :)

Csomsy 2009.12.10. 09:01:46

Tetszik a duma....:D
Bizonyos durva atrocitásoktól eltekintve,amik kis hazánkban is megtörténnek mindennap,nem igazán történik semmi szlovákiában.
Beszélgettem ottani magyarokkal és nem értik nálunk miért ilyen hülye a média.........
Mondták a politikusok náluk is egy külön állatfajta nem csak nálunk......:D

Sobrijóska 2009.12.10. 09:09:40

Nem rossz az írás. Ha kezelni akarjuk ezt a számunkra furcsa szlovák viselkedést, akkor meg kell értenünk, honnan ered a frusztráltságuk.

ampelmann 2009.12.10. 09:20:48

Nos ficonak szlotanak aztamocskosbudoskurvafaszba - igy adaléknak.
a posztolo pár sorával nem értek egyet, de amugy tény, a szlovakiai magyarok szeretnek a hazajukban élni, és biztos szurkolnak a szlovakoknak majd a vb-n. Hisz az a szulofoldjuk! Politikus meg kulon parazita, amit talan az allatok vilagaba sem sorolnék! (tisztelem Alfred Edmund Brehm -t. Az állatok világa)

2009.12.10. 09:24:16

A szlovákokkal semmi baja az átlag, egyorrú magyarnak. A politikai szinten történő baszogatással viszont van.

És nem az a rossz hogy baszogatnak, hanem hogy ezt mi kormányoldalról nem hogy tűrjük, de be is pucsítunk hozzá. A masírozósdi meg szoborállítósdi rossz válasz a verbális kihívásra, de ha más nem válaszol rá egyáltalán, akkor be kell érnünk ezzel. A slota (sic!) pedig köztörvényes, félhülye mafiózó, de amíg bent mereszti a picsáját az ottani kormányban, addig sajnos jóval több, mint egy szemétdombon vinnyogó kiskakas.

beppe22 2009.12.10. 09:33:04

KI AZ FICO? KI AZ SLOTA? Valaha Hol volt A
Magyar Országgyülés? Ne tán Pozsonyban?
Gyenge elméjü primitivek!

This_is_Sparta (törölt) 2009.12.10. 09:45:53

Én még talán azt is megemlítettem volna, hogy a magyar politikusok és a magyar korány jobban kib@szik az itthoni magyarokkal, mint a szlovákok a kintiekkel! Szerintem!

brekike 2009.12.10. 09:47:11

Hát, szép dolog a világpolgári megértés mindenkivel szemben, főként aki közel van. Lehet, hogy a tipikus: "mind egyformák vagyunk, ne bántsuk egymást gyerekekben" nevelkedett, egy-egy síelés, bevásárlás, sörözés erejéig ott tartózkodó párásszemű honfi, ha ott nőtt volna fel (Bratislavátol - Kosiceig), és megkapja meg az utcán kisgyerek korában, iskolában oszt.társaitól meg a tanároktól, munkahelyén a kollégáktól azt, hogy hova kívánják (durván is), meg hogy nincs is joga ott lenni, picit óvatosabban nyújtaná puszira csücsörített száját. Persze ez csak akkor igaz, ha nyíltan vállalja a hovatartozását!!! Az sem véletlen, hogy a mostani társaságra szavaznak az ottaniak .... a nemzeti érzéseket illetően alapvetően egyetértenek, tehát hagyjuk azt a "Politikusok huncutsága, kis ember szereti magyar", bár az is lehet, hogy aki ott született, és meri hangoztatni azt hogy nem szlovák, annak el kell kenni a száját, "mer' megérdemli" történelmi alapokon. Egyébként meg hagyjuk az érzelmeket, maradjanak a tények: aki engem beszélgetéskor preventíve tökön rúg, azt lehet, hogy nem szeretem.

beppe22 2009.12.10. 09:57:09

II. Rákóczi Ferenc hol van
eltemetve? Kassán ? ezek képesek eszhumálni!
Egy /azaz egy szlovák Királyt mondjatok/!

yafet 2009.12.10. 10:01:42

Tót nem ember, puliszka nem étel!

A zlaty bazsant egy szar sör, nem úgy mint az "Arany Fácán"

kujoon 2009.12.10. 10:11:28

"Egy /azaz egy szlovák Királyt mondjatok/!"

Tessék: slovensKY RAJ... LOL XD
Jó, oké, ez se ember, hanem egy terület.
De már régóta a tarsolyomban van ez a poén... :-)

Amúgy meg a sör úgy ahogy van, szar.
Igyatok inkább bort.

Albandi 2009.12.10. 10:16:51

jaja emlékszem mit össze kellett nekünk magyaroknak basztatni a benest, hogy prága legyen csehszlovákia fővárosa (nehogymá'pozsony). meg hitler bácsi is annyira kibaszott velük, hogy azonnal megalakult a fasiszta szlovákia 38-ban azt rögtön el is kezdték deportálni a zsidókat. persze akkor is megsimogatták tiso buksiját, semmi probléma, megértjük, csak egy kicsit dühösek vagytok...

2009.12.10. 10:19:17

@kujoon: Ez elég szar volt :)

A sörrel nincs semmi baj, pláne a szlovák sörrel, ismerjük el azt, amihez értenek.
A Zlaty, a parenyica és a Deli csoki olyan dolgok, amik igen csak rendben vannak északon.
És ez nem szeretet, politika, vagy történelmiség dolga, hanem egyszerű kereskedelem.
Nyílván, ha van jó magyar termék mint alternativa, én is azt fogom venni, de ha azt szeretnénk, hogy a magyar bor, pálinka és a többi hungaricum hírneve meglegyen, akkor fogadjuk el, hogy vannak olyan dolgok, amiben a szlovákok erősek.

heraklész 2009.12.10. 10:19:56

Ki ez az orbitális barom aki ezt a cikket írta?

heraklész 2009.12.10. 10:22:01

@Equinoxe: A szlovákok abban erősek, hogy aki beengedi öket a házába azt azután kiverik onnan.

Káposztakukac 2009.12.10. 10:26:03

@Slaydo: tegye fel a kezét minden iq-light panelproli. slaydo, eddig egyedül vagy.

2009.12.10. 10:41:13

@heraklész: ez egy kissé demagógra sikerült, nem gondolod? Szlovák és szlovák közt is kurva nagy a különbség.
Ha azt mondod "magyar", abban ugyanúgy benne van a borsodi cigány, a pesti magyargárdista, és a belvárosi haszid zsidó.
Rendes jobboldaliként ugyan értem mire gondolsz, de a "szlovák" sztereotipia kb. annyira pontos mint a "magyar".

szépmező 2009.12.10. 10:44:47

hú de szoci vagy te, merjél kicsi lenni.

ndb 2009.12.10. 10:45:46

Kedves Blogíró!

Te még életedben soha nem jártál Szlovákiában, különben tudnád, hogy nem "egy pár barom politikus", hanem a szlovákok túlnyomó része zsigerből gyűlöli a magyarokat, és legszívesebben minden magyart holtan, de legalábbis a Dunán innen látna.
Abban igazad van, hogy ha nem ez lenne a helyzet, akkor nem élne pár barom politikus is jól meg ebből, de abban már nincs, hogy ez el fog múlni, vagy hogy a két nép között ne lenne "semmi probléma".
Neked még sosem szóltak be, hogy szlovákiában szlovákul beszélj, te még nem kaptál sms-t, hogy mocskos magyar.
Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.
A szlovákoknak már az iskolában "ezeréves elnyomásról", "nagymorva birodalomról" és hasonló baromságokról hadoválnak, persze, hogy gyűlölnek mindent, és mindenkit, ami magyar. Ami téged nem kell, hogy zavarjon, mert nem ott élsz...
De kívánom neked, hogy csak egy hónapig élj magyarként szlovákiában. Biztos nem írnál le ekkora baromságokat többet...

szépmező 2009.12.10. 10:47:18

@ndb:

egyetértek teljes mértékig!!!

(bár én a Duna déli oldaláról)

dfxwarrior 2009.12.10. 10:49:55

Egy rakás ostoba közhely, de a fickó nagyon felvilágosultnak képzelheti magát. Mit gondolsz, vajon 1918 előtt nem vásároltak szlovákok a sátoraljaújhelyi piacon? Budapesten 70.000 szlovák élt. vajon mit szólna Szlovákia, ha Magyarországhoz csatolnának hirtelen 1 millió Szlovákot (>10%), és elkezdenénk ugyanazt csinálni, amit most ők. Az 1918 előtti dolgokat kevésbbé kellene emlegetni, más az emberi jogi standard mint manapság.

vizesnyolcas 2009.12.10. 10:51:14

"Ne kövessük el azt a hibát, hogy összekeverjük a szlovákokat a szlovák politikusokkal ..."
Szerinted a politikusok mivel tudnak nyerni? Hát nem azzal, ha azt a sódert nyomják, amire a legtöbb polgár vevő? - Ezzel a gondolat logikai következetlenségére akartam utalni, amúgy konkrétan nincs különösebb bajom a szlovákokkal, főleg a szlovák rokonaimmal nem.
"Tényleg, egyébként miért kell egy köztársaságban királyoknak szobrot emelni?"
Amiért az elhalt felmenőid sírját is megjelölöd, merthogy nélkülük te sem lennél. A szóban forgó király nélkül esetleg nem csak magyaroknak, de szlovákok sem lenne híre-hamva sem már, hanem valami keletgemán birodalom vagy tatár kánság vagy a törökök által itthagyott nagybosnyák muzulmán alakulat vagy mittudomén. - Vagy az a baj, hogy a magyarok 1000-ben nem mindjárt köztársaságot alapítottak?

2009.12.10. 10:55:02

@vizesnyolcas: "Ne kövessük el azt a hibát, hogy összekeverjük a szlovákokat a szlovák politikusokkal ..."
Szerinted a politikusok mivel tudnak nyerni? Hát nem azzal, ha azt a sódert nyomják, amire a legtöbb polgár vevő?"

Nézzük csak a hazai politikára levetítve: Vannak kommunistamaradék rablóbankárszocik, és 'zorbán. Kispártok kukában.
Valahol a szlovákoknál is az lehet a baj, hogy nem a szándék, hanem az alternatíva hiányzik...

beppe22 2009.12.10. 10:56:04

A "KOSEL" Kecske sör Cseh 4% nagyon jó!
Szlovák sehol!
Akkor Mussolinni S.S. LAZIO! Hajrá!/FORZA!/
Lazio? ROMÁBAN! A mai Politikai elit sehol sincs! Még hogy /UNIO/!!!!! Akár hogy is fáj,
felülről /LE/ néznek bennünket! Hi hető!!!!!

mark renton 2009.12.10. 11:26:32

A nyelvtörvénnyel Szlovákia (mint Csehszlovákia utódállama) egyoldalúan megszegte a Trianoni szerződésben vállalt kötelezettségeit. A Szlovák fél szerződésszegése miatt, a szerződés érvényét vesztette a törvény hatályba lépésének napján.
Magyarországnak nemzetközi bírósághoz kéne fordulnia egy új szerződés megkötése érdekében.
Addig is a megszállt területek kerüljenek ideiglenesen ENSZ felügyelet alá.

tompus 2009.12.10. 11:27:52

@mark renton: Olvasd már el a nyelvtörvényt! Utána pedig a végrehajtási rendeletet!

tompus 2009.12.10. 11:30:00

"Amikor azt mondom, hogy szlovák-magyar konfliktus márpedig nincs, csak a média meg a politikusok gerjesztik, akkor kábé ilyenekre gondolok."

És kábé igazad is van.
A múlt héten voltam Pozsonyban, az összes szlovák nagyon kedves volt. A szállodában még pár szót magyarul is mondott a szlovák recepciós csaj.

org 2009.12.10. 11:42:09

Én egyetértek Veled barátom!

2009.12.10. 11:54:38

beppe, lehet hogy az én készülékemben van a hiba, de valahogy nagyon nem sikerül dekódolni az üzenetet a kommentjeidben...

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.10. 12:36:38

Ha sólyom László kicsit komolyan állt volna a dolgokhoz, alapból nem szította volna tovább a két ország közötti ellentétét, de mit várunk egy tudatlan, tehertelen értelmiségitől! Majd jövőre egymás nyakába borulhatnak Orbánnal!

beppe22 2009.12.10. 12:45:51

@Equinoxe: Nem a készülékedben a hiba!100%
Akármilyen, akármennyi vizsgád volt az életben, annyi vizsga Elnök! Mindig fonákjára kérdeztek,csak tudni kelett ki jönni belőle!
Tavasszal megváltás lesz a magyarok számára!
Na nem nagyon "CSAK EGY KICSIT"! 10.000.000
akarata fog teljesülni!
Remélem érted!

Crawly 2009.12.10. 12:48:28

szerintem elkeserítő, hogy még mindig ott tartunk, hogy bármilyen gazdasági és társadalmi probléma esetén csak szélsőséges, gátlástalanul gyűlölködést szító elvek hangoztatásával lehet politikai támogatottságot nyerni.
a szlovákokkal kapcsolatban pedig nem hiszek egyik sztereotípiának sem. a korlátolt, buta és frusztrált emberek itthon is, máshol is nagy számban és főleg nagyon láthatóan és hallhatóan vannak jelen, bár szerencsére még nem ők a többség.
de lesz itt még nagy siránkozás májusban, hogy bizony nem csak a szlovákoknál lehet a parlamentben és/vagy a kormányban szélsőjobboldali párt...

schwarz 2009.12.10. 13:46:35

@ndb: semmit nem tartok veszélyesebbnek az általánosításnál. És bár igazad van, nem éltem egy percig sem Szlovákiában, de tapasztalataim igenis vannak. Nyilvánvaló, hogy vannak őrültek - mint ahogy le is írtam.
És javaslom, várjuk ki a slotamentes időszakot. Engem fog igazolni, legalább is remélem.

bertyke 2010.01.15. 16:49:36

sziasztok.Én szlovakiai magyarként élem a mindennapjaimat.
Magyar egyetemen tanulok, Szlovák munkahelyem van.azt kell mondanom, h egyet értek schwarz-zal, nincs rosszabb az általánosításnál.
Csak a politikusok körében létezik a magyargyűlölet, persze itt-ott előfordul, de az egész csak fel van fújva.
Az itteni magyarok igenis bátran vállalják magyarságukat, a vb-n is a magyaroknak szurkolunk.
Vannak igenis rendes szlovák állampolgárok, akik igenis szeretik a magyar gulyást és az erős Pistát.Média torzítása, a kormány eltuntetése a fenébe és az iskolákban a történelem félremagyarázása nélkül igenis lehetne beszélni magyar és szlovak testvéri szeretetről, ameddig ez nincs, marad a valóság, ami akkor sem olyan borzasztó, mint ahogyan az előttem írók felvázolták.Ami a nyelvtörvént illeti, semmi változás nem állt be.A szlovákiai magyarok bátran használják anyanyelvüket, bárhol és bármikor, csupán a hivatalos rendezvényeken kell, h elhangozzon szlovákul is, de persze csak a magyar után.Minden rosszban van vmi jó, a szlovákiai magyarok dicsekedhetnek azzal,h két nyelvet beszélnek, ami nagyon is előnyös,főleg, h egyetemre megyünk,mindkét orszagban azonnal megkapjuk a C-típusú nyelvizsgat.
Összegezve természetesen nem azt akarom mondani, h az élet itt a határon túl Hawai, sajnálatos módon érik az embert kellemetlenségek a nemzetisége miatt, de csakis az informálatlan ,buta emberek részéről,ilyenkor pedig érdemes megfontolni azt a nagyon okos mondást melyszerint nem arra kell figyelni, h mit mondanak, hanem arra, h Ki mondja.
Akik nem élnek SZK-ban nemtudhatják,így szerintem nem is kellene ítélkezni.
jah, Slotát itt is utáljuk, de nemcsak mi, magyarok, hanem a szlovákok is.
süti beállítások módosítása