HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.11.12. 12:40 proximusz

Hülye határon túliak

Megosztás és könyvjelző

Folytatnunk kell a kettős állampolgárság ügyének tárgyalását, hiszen újabb dolgok kerültek napvilágra. Az egyik egy beszámoló az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának a  értekezletéről (értekezlet - Halljuk és érezzük a szó varázslatát!)

Relatív normális embernek tartjuk magunkat. Legalábbis abban az értelmeben, hogy nem járunk el az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának a tanácskozásaira, ezért nem tudjuk, hogy az mszp.hu szerkesztője, vagy a tanácskozó urak voltak az alábbi szellemi és nyelvi csapásmérés elkövetői.

Ugye, vannak mondatok, amelyek nem jelentenek semmit se. Tudjuk valamennyien: a politikusok mondatai általában ilyenek. És a citált okoskodás alább idézett mondatai is pont ilyenek. Lássunk néhányat: "A konzultációt megelőzően, Kiss Péter, a platform elnöke újságíróknak elmondta, hogy ez a tanácskozás nem politikai, ... melyek azok a kérdések, amelyeket nem lehet automatikusan letudni, amikor a határainkon túl élő magyarokról van szó."

Vicces, hogy ezt pont nekem kell elmondani nekik, de hát az van, hogy az MSZP egy politikai szervezet. Tehát politikai megoldásokat kell találnia és így a határon túli magyarok, a kettős állampolgárság ügyében is politikai véleményt kell alkotnia. Ezért bízzák meg őket és elvileg ezért kellene a pénzt kapniuk. Na, és akkor melyek azok a kérdések, amelyeket nem lehet automatikusan letudni? Hm? Én a válaszokért szeretnék fizetni, ugyanis kérdezni magam is tudok, akár költségtérítés nélkül is.

Azután: "... a kerekasztal beszélgetés tulajdonképpen panelvita, ezért is hívtak meg a témához értő, ám nem baloldali politikusokat, szakembereket is. A cél egyfajta üzenet közvetítése: a magyarság ügye ne legyen pártpolitikai kérdés."

Azt most kihagyhatjuk, hogy kik azok az ám nem baloldali politikusok, szakemberek. Amellett viszont már nem mehetünk el, hogy egyfajta üzenetet kell közvetíteni. Ami persze, megint az, hogy a magyarság nem pártpolitikai kérdés. Hát akkor mi a szar? Önös érdekek felett álló nemzeti összefogást igénylő nemes ügy? Én is tudok ám ilyeneket írni, de akkor úgy érezném, mintha semmit sem mondtam volna, és semmi sem változna ezután.

És folytatódik: "... miszerint Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának fideszes elnöke pénteken Sepsiszentgyörgyön azt mondta, hogy itt lenne az ideje, hogy lebontsuk a magyar kultúra határait, egyfajta nemzeti kulturális integrációt hajtsunk végre, Kiss Péter közölte, ezt nehezen tartja elképzelhetőnek. Hiszen egy-egy határon túli tájegységen belül is más-más válaszokat ad a kultúra az embereket foglalkoztató kérdésekre - miközben maguk a kérdések is különböznek -, s a hazai kultúra is rendkívül sokszínű, tehát nem nagyon lehet egységesíteni."

Németh Zsolt képzavaros, és a szocik dumájához hasonlolóan értelmetlen és érdektelen nemzeti kultúrális integrációs megrottyanására persze nehéz is lenne jó választ adni. A vicces nevű szervezet felkent vezetőjének ez nem is sikerült, bármennyire is komolyan vette magát. Nem hiába érezzük, hogy azért van itt gond a politikusokkal, mert az energiáik nagy részét abba fektetik, hogy mennyiségi korlátozás nélkül toljanak értelmetelen dumát.

Szóval azt látjuk, hogy igen sok a kérdés, és az egyfajta válasz. A valójában semmilyen válasz. Levonhatjuk a következtetést a magyar politikusok hozzáállása a határon túl élőkhöz nem mást, mint egyfajta hülyének nézés.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr181515352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős állampolgárság, egy szimbolikus ügy 2009.11.23. 09:57:27

Újból előkerült a kettős állampolgárság ügye, és most a szocialisták sem tűnnek olyan khm elzárkózónak, mint múltkor. Sőt, ezúttal összpolitikai összeborulás várható a kérdésben, a politikai álmoskönyvek szerint ugyanis most a „nemzeti&ldquo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása