HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.07.23. 08:36 nobody.mc

Vendéglátás à la Viktor

Címkék: orbán paraszt v4 radicova

Megosztás és könyvjelző

Szerintem nem túlzás kijelenteni azt, hogy bármely férfiember - legalábbis akinek volt gyerekszobája - tisztában van a nőkkel szembeni udvariasság alapvető szabályaival. Sőt, normál esetben ez alapvető elvárás a férfiakkal szemben, pláne, ha az illető az ország első embere, akinek példát kell mutatnia viselkedésével. Sok mindent gondoltam már az immáron másodszorra a miniszterelnöki bársonyszéket elfoglaló Orbán Viktorról, azt mégsem felételezem róla, hogy egy bunkó, vagy hogy ismeretei a protokoll terén ne lennének teljeskörűek.

Éppen ezért tartom fölöttébb furcsának, hogy a kedden Budapesten megrendezésre került V4-es csúcson taplóként viselkedett frissen megválasztott partnerével, az eddigi nyilatkozatai alapján egyébként szimpatikus szlovák miniszterelnök asszonnyal, Iveta Radičovával. A kérdés már csak az, hogy mire véljük a Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy modortalanságát? Csak nem előtört a macsó a munkaügyekben jellemzően férfiakat preferáló Orbán Viktorból?


Gondoljunk csak bele: Viktor körül maximum a titkárnői székben találhatunk hölgyeket. Legközelebbi bizalmasai kivétel nélkül férfiak, kormányában csak férfiak foglalnak helyet, a 263 fős parlamenti frakcióban pedig mindössze 22 képviselő asszonyt találunk. Az egyetlen nő, aki „vitte valamire” a Fidesz alelnöke, Pelczné Dr. Gáll Ildikó, de legyünk őszinték: Ő is  inkább csak PR-arca a párt vezérkarának. A három gyermekes családanya – mondom, tökéletesen illeszkedik az elvárt 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék szlogenhez - az elmúlt évek során semmiféle komolyabb teljesítményt nem nyújtott, pozícióját csak annak köszönheti, hogy kellett a fiúk közé egy nő is a kirakatba. Az sem véletlen, hogy májusban az Európai Parlamentet a Magyar Országgyűlésre, illetve a Sándor-palotára cserélő „emberek embere” Schmitt Pál helyére szépen ki is küldték Brüsszelbe, onnan aztán végképp nem zavar sok vizet.

Mindezek alapján kénytelen vagyok arra következtetni, hogy Viktorunk nem tartja sokra a hölgyeket, már legalábbis ha politikusnak állnak. Mi mással lehetne magyarázni azt a vérlázító pofátlanságot, hogy Szlovákia miniszterelnökét a külügyi államtitkár fogadja, Vezérünk még kezet nyújtani is habozik, zárásként pedig a folyosón váratja. De nem csupán az Orbánra amúgy kifejezetten jellemző arroganciáról van itt szó. Radičova megválasztása óta már számtalanszor ígéretet tett a Fico-féle törvény megszüntetésére és a nyelvtörvény megváltoztatására. Kormányában két magyar politikus foglal helyet, érezhetően az országaink közötti viszony javításán fáradozik. Ha nem is illendőségből, legalább a politikai- és a jobboldali pártok által oly gyakran emlegetett nemzeti érdekeink  kedvéért erőt vehetett volna magán a magyar miniszterelnök. Ami engem illet: ég a pofám helyette is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr392169775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása