HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.01.27. 15:26 Vadakatterelő Juhász

Miért érdekel?

Címkék: érvelés istván jakupcsek befolyásolás kerekasztal zentai tévézés

Megosztás és könyvjelző

Rövid leszek. És pozitív. Találtam egy jó műsort a tévében.

 

Jakupcsek Mert érdekel című vitaműsora minden szempontból színvonalasnak mondható. A műsorvezető aktuális és izgi témákat kínál, sőt intelligensen és tisztességesen moderálja őket. A koncepció a mérleg elvén működik. Ezúttal szerencsére nem a nézőt kérdezik meg értelmetlen szavaztatás segítségével, hanem 2 álláspont képviselője van jelen, és közöttük a laikus személyében olyan tévés figurák, akik az egyszeri néző nevében segítik a vita moderálását, (kérdeznek, kimondanak dolgokat, amiket a műsorvezető szájából hallani nem volna szerencsés), miközben elmondják véleményüket. Úgynevezett hiteles személyiségek, akik önmagukban szavatolják a vita tisztességes voltát.

A két szélsőséges álláspont közül vagy mindkettő, de legalább az egyik a tudományos, méghozzá az „akadémiai” tudományos álláspontot képviseli. A vitaműsor él a technika adta lehetőségekkel, elnézést, hogy ezt külön megemlítem, de valljuk be, nem túl gyakori ez a magyar csatornák kerekasztalos műsorainak esetében. Érdekes és értelmes bevágások, riportok, oknyomozó videók is bemutatják a témát, így végülis a „műsor” is képviseli álláspontját. (Joga van hozzá, ugyanúgy, ahogy ennek is. Érdemes a két hasonló (?) műsort összevetni. Na, kedves olvasók, melyik veszi hülyére a nézőt? Melyik képviseli a demokratikus párbeszéd irányelveit?)

A Mert érdekel valahol a Fókusz-típusú műsorok és a Híres Tévés Beszélget Vendégekkel-jellegű show-k között foglal el előkelő helyet. Csak annyira nem fridis, amennyire nem fókuszos. És ettől tényleg teljesen nézhető. Időnként átcsap személyesbe, de ennek is nagyon helye van, hiszen például mindenkit érdekel, hogy hová tűnt Vágó István. Úgyhogy a Gabi megkérdezte tőle. És Vágó válaszolt, de nem reflektolos szily nórás álszent (Őszintén Szily Nórával? Na majd pont vele meg a Jóistennel leszek őszinte, nem?) vájkálás keretében, hanem kicsit tágabb perspektívába helyezve a személyeskedést. Jakupcseknek ezennel mindent megbocsátok, amúgy is megbocsátottam már, amikor ezt olvastam, de most valóban mindent helyrehozott (she could fix it), volt ereje az önkritikához, az önreflexió sokszor kínosabbik formájához, amint az az új műsor címéből is látszik: ez most tényleg az, amit szeret csinálni, valóban érdeklik a vele szemben ülők. Abból a szempontból is jó példa tehát, hogy hogyan kell viselni a képernyős bukást, és hogyan kell utána talpraállni.

Én ezennel el is döntöttem, hogy addig nézem a műsort, amíg valami felháborítót nem találok. És akkor majd visszatérek. Addig is, fogyasszátok egészséggel, mert érdekel titeket is! Na, rövid voltam?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr41702371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bokrif 2010.01.29. 00:38:38

nem ismerem a műsort, mert nem nézek tévét

sajnos az ilyen értelmes műsorok követése/keresése közben annyi igénytelen, lepukkant izével találkoznék a kanálisokban, hogy inkább maradok az internet mocskánál (ahol legalább én döntöm el mit és mikor olvasok/nézek meg)
süti beállítások módosítása