HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.01.30. 09:13 Hangulatjavító Intézkedéscsomag

Itt van európa

Címkék: máv európa

Megosztás és könyvjelző

Tegnap Európa bekukkantott az ablakon. Persze nem az a gyönyörű nő, de majdnem.

Mi, magunkat felvilágosulnak, civilizáltnak gondolók gyakran emlegetjük a tőlünk keletre, esetleg délre lévő kontinenseket, kontinensrészeket, ha valami nem tetszik nekünk azzal, ahogy a dolgok mennek. Abba majd egy másik posztban mennék bele, hogy ez mennyire helyénvaló, vagy sem.

Mindenesetre az oly sokat szidott Magyar Államvasutak olyan szolgáltatással örvendeztetett meg engem, aminek hatására az öreg kontinenst kezdtem el emlegetni. Ugyanis, a vicces nevű Elvira szolgáltatási között felűnt, hogy egy vonat fog-e, s ha igen, mennyit késni.

 

Mivel nem a vonatkozó szakblogokkal kelek, s fekszek, lehet, hogy ez már egy régi fícsör, de nekem új. S mindenképpen üdvözlendő. Gondolom az elmúlt néhány évtized komoly fejlesztéssel telt - s most az eredményt végre mindenki láthatja.

Lassan jó helyre kerül az az évi százegynéhány adómilliárd, látom én az előrelépést, szó ne érje a ház elejét, de azért pár kérdés fúrdalja még az oldalamat. Például nem tudom pontosan, hogy ezen hasznos információk megszerzéséhez miért a rettentő logikus http://elvira.mav-start.hu című honlapra kell navigálni.

Vajon mit jelent a feketére satírozott rombusz. És vajon a hópehely vajon miért nem a légkondi meglétét jelenti?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr381706760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2010.02.01. 13:04:11

"Vajon mit jelent a feketére satírozott rombusz."

Vidd a rombusz fölé a kurzort és kiírja.

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2010.02.01. 14:35:46

@Avatar: pont neked kell mondanom, h ez egy költői kérdés volt...? ;)

Avatar 2010.02.01. 20:24:14

@Hangulatjavító Intézkedéscsomag: Nem is kérdés volt,mert pont van a mondat végén. :)
Egyébként mit értesz azon, hogy _pont nekem_?

"És vajon a hópehely vajon miért nem a légkondi meglétét jelenti?"
Légkondi... LOL. :)
az ugye ICn kívül nincs sehol, ICn is vagy működik, vagy nem...

Crawly 2010.02.08. 12:14:11

egyébként a mávnak ez a skillje nem segíti nagyban a vonatokhoz való alkalmazkodást, ugyanis általában nem igaz, ami oda ki van írva.
ha azt írja, nincs késés, az még semmire sem garancia, ha pedig késést jelez, arra nem érdemes számítani, főleg mert maguk az állomásokon dolgozók legyintenek a legnagyobbat az egész technológiára...
én egy ilyen, csak az interneten létező késés miatt késtem le majdnem egy fontos vizsgámról.
süti beállítások módosítása