HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.11.04. 13:21 AdamSmith

Oltás miért van?

Címkék: politika egészség influenza h1n1 újinfluenza politikai osztályunk nyomasztó ostobasága

Megosztás és könyvjelző

Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy létezik vírus, nagyjából értjük, mit csinál, azt is, hogy lehet védekezni ellene. Így az okosabb, a megfontoltabb élhet túl, ha így jobban tetszik, az evolúció az ember által létrehozott kultúrában létezik tovább. A hatékonyabb itt is előnyben van.

Mi az, ami nem hatékony vírusügyben? Nem hatékony, ha a kurrens világjárvány idején az adott járvány ellen kifejlesztett védőoltásról ostobaságot gondolunk (gondolnak tömegek) és mondunk is. Nem hatékony, ha egy ténnyel kapcsolatban azonos jelentősége van a hozzáértő szakember kijelentésének a laikus véleményével, téveszméjével.

Kinek áll ez érdekében?

A H1N1-történet is úgy zajlik nálunk, mint minden más: mindegy, mik a tények, elhangzik a mindent vivő kérdés, a kőr ász: "Kinek áll ez érdekében? Ki jár jól?" A kérdésre pedig jönnek is a központi agyból zsigerből kapott könnyűvérű válaszok. Már megint a zsidók. A gyurcsány. A csippek. Az ufók. A szemétláda kormány. Meg a zsidók.

És ezek a válaszok hasítanak. Ma 100-ból 73 ember nem akarja beoltatni magát H1N1-ellen, 10-ből 6-an maguk döntöttek erről (mert már annyira agymosottak, hogy nem hagyják befolyásolni magukat! 60%!). A pártpreferenciákat idekeverve még lehangolóbb / viccesebb az összkép: a kormánypártiak többsége oltáspárti, a fideszesek 78%-a ellene. Ez az igazi magyar unikum. Pont mint a Combino villamosok érkezésekor. A kormánypártiak elégedettek voltak vele, az ellenzékiek meg elégedetlenek.

Szánalmas, hogy a pártszimpátia egyáltalán mérhető egy vírus elleni védőoltás támogatottságában. Mégis mit gondolnak a pártalapon ellenzők, az oltásban mi van? Megkapod és utána csak a szocikra tudsz szavazni? Röhejes. Nézzük inkább a tényeket.

Kell az oltás

Egyre többen betegszenek meg körülöttünk is, itthon is, kezeljük tényként: ez egy világjárvány. Magyarország elég jól áll védekezésben, van oltóanyag, könnyen elérhető (szerdától minden patikába szállít a gyártó, ha rendeltek, ha nem). A módszer egyszerű: háziorvos felírja, megveszed, beadatod. Ennyi. Ha nem vagy kedvezményezett, akkor akármelyik orvoshoz mehetsz. Ebédszünetben megveszed, délutánra meg is vagy (üzemorvos, helló!).

 

A garantáltan forgalmazó patikák listája itt van. Az ÁNTSZ mindenre kiterjedő tájékoztatója itt (pdf). Az Egészségügyi Minisztériumé meg emitt.

Ha a tájékoztató átfutása után is úgy érzed, hogy neked ez nem kell, meg egyébként is mások érdeke, akkor kellemes kihalást kívánunk.

Közszolgálati blogposztunkat olvasták.

218 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr21497384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Oltatni vagy nem oltatni? 2010.01.19. 14:10:38

mottó: Nem az a baj hogy hazudtál, hanem az hogy soha többé nem hihetek neked.Komolyan mondom, már egyenesen irritál, ahogy ezt a H1N1 elleni oltást erőltetik. Nincs hírműsor riogatás, könyörgés, szájbarágás, adókedvezmény, ingyenperec vagy valami eset...

Trackback: [Hazai] STOP Bajnai csomag 2009.11.07. 01:39:39

Nem értem miért vágja maga alatt a fát tovább a FIDESZ, vagy ennyire őrültek, vagy ennyire elbizakodottak. Egyik sem a legjobb előjel a következő évekre, csak nehogy nagyon nagyot nézzenek a választások után és kénytelenek legyenek, előzetesen elvetett...

Trackback: Megpróbált lebeszélni az oltásról a háziorvos 2009.11.04. 18:34:59

Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, ...

Trackback: Oltás 2009.11.04. 18:07:51

Ma délelőtt az üzemorvossal beoltattam magamat a H1N1 vakcinával. Eredetileg a szezonális vakcinát is szerettem volna kiváltani, de az éppen nem volt az irodánk melletti patikában, sőt, a piac mellettiben sem, így azt majd legközelebb szerzem be. Már h...

Trackback: Az országos tisztifőorvosnak tökmindegy 2009.11.04. 17:55:56

Komolyan azt gondolta valaki, hogy ebben az országban pont 6 000 000 ember beoltása fog gördülékenyen és zökkenőmentesen megtörténni? De mókás ... :-) Komolyra fordítva az írást: Falus Ferenc országos tisztifőorvos adott egy szép és nagy interjú...

Trackback: Babavédelem a H1N1 ellen 2009.11.04. 17:02:44

A H1N1, azaz „új influenza A vírus” már Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz. Emiatt fontos, hogy a szülők kellőképpen fel legyenek készülve, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donor 2009.11.04. 23:08:16

Tudjátok azon röhögök, hogy a normál megszokott influenza elleni oltásért egymást taposták a megelőző évben az emberek. TV bemondta hogy támad az influenza és érdemes védőoltást beadni és kiürültek a patikák, az orvosok meg nem győzték a munkát.
A háziorvos is mindig javasolta hogy érdemes beoltatni magunkat.

Most ugyan arra az oltóanyagra azt mondta a TV meg a házi orvos hogy nem javasolja és már ingyen sem kell a sok ostobának.

Lehet hogy csak pánik keltés a h1n1, de én a sima influenzát is utálom elkapni, ezért én pont ugyan úgy jártam el, mint minden évben a többi influenzával: Beoltattam magam jóval a járvány kitörése előtt.

Majd az evolúció eldönti mi volt a helyes döntés. Addig is szurkolok, hogy minél kevesebben oltassák be magukat, mert már így is túlnépesedett a föld.

fullerg 2009.11.04. 23:09:10

Én leginkább a blogírót nevezném agymosottnak.
Hidegen hagy mit érvelnek innen-onnan. Ez nem tetanusz-oltás, bár azt is 15 évesen, lassan húsz éve nagy duzzogva hagytam beadni. 6 évesen 2 tanár fogott le az iskolában, hogy beadhassák az oltást... Kenjék a hajukra.

Donor 2009.11.04. 23:11:21

@stefan75: na te vagy a másik akinek gratulálok, menjünk csak betegen dolgozni, fertőzzünk mindenkit.

Az ilyet büntetni kéne, de nem csak a munkavállalót hanem a munkaadót is ha nem zavarta el betegállományba az alkalmazottat.

fullerg 2009.11.04. 23:14:31

@Donor: Ja, nekem volt olyan munkahelyem, igaz már jó régen, ahol a főnök azt mondta
"Az influenza nem betegség" Nem indok arra, hogy otthon maradjunk. Volt is fluktuáció...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.11.04. 23:14:57

@gfuller: Ez a felnőtt hozzáállás.

A professzor úr tényszerű elemzéshez az alábbi szakvéleményt is csatolnám ha lehet:

Bibibibúúúúúú!

Donor 2009.11.04. 23:14:59

@gfuller: meg is érdemelted volna hogy ne adják be...javaslom nézz utána milyen halál az ha valaki tetanuszba hal bele.

cSa 2009.11.04. 23:15:34

Hahahah, hülyék!! Azt hiszitek, mocskos komcsik, hogy nem látunk át a szitán? Rohadt szemetek, gondoljátok, hogy ilyen alávaló, szoci oltóanyaggal majd kiirthatjátok nemes, narancsvérű nemzedékünket? Hát nem. Egy Fideszes amúgy sem kap el ilyen luxusbaloldali betegséget, mint a h1n1.

fullerg 2009.11.04. 23:20:19

@Donor: Nem a tetanusz elleni védelem ellen voltam, hanem az oltás ellen.
Gyűlölöm a tűt. Ennyi.

fullerg 2009.11.04. 23:22:33

15 éve porcleválás van a térdemben, azt sem fogják kiszedni amíg nem találnak ki tűmentes eljárást.

glad az egyetlen 2009.11.04. 23:29:48

@gfuller:
"...6 évesen 2 tanár fogott le az iskolában, hogy beadhassák az oltást... ..."

...mert te már akkor olyan hipper intelligens voltál, hogy tisztában voltál vele, hogy micsoda komoly mellékhatásokkal járhat az az oltás és az nincs arányban a védetséggel, mi? Véletlenül se azért mert beszari voltál és fostál a tűtől, he???

mrs. white 2009.11.04. 23:30:27

Kicsit ellaposodott a vita ezért újraindítás céljából kérdezném a nem pártiakat hogy milyen egézségügyi kockázatal jár az ha beoltatom magam. Valamint ha ezzel párhuzamba állítom hogy a nagy virulens képesség miatt elég jó esély van arra, hogy az idei szezonban elkapom, és kevésbé vagy jobban megbetegszem, esteleg valami triviális véletlen folytán egézsége felnőttként meghalok. Nos akkor ez hogy viszonyul a nem pártiak általtal elmondott kockázatokkal szemben. Ja és észérveket szeretnék kérni. Ne olyat hogy nincs is járvány, mert mondjuk ebben az időszakban nem is kellene lenni ennek ellenére már van nem egyeset. Hajrá nemesek! Ez vicc volt ha ha ha!

Anatómus 2009.11.04. 23:32:24

@gfuller:
Ez a nagy elhatározás is addig tart, amíg a levált porc be nem akad és úgy marad a térded a mozdulat kellős közepén... akkor meg jöhet a kalapácsos ember (traumatológus), de nála nem lesz tű, mert addigra már régen alszol.

glad az egyetlen 2009.11.04. 23:33:44

Én ebben a nagy oltás elleneségben azt találom viccesenek, hogy egyesek annyira görcsösen próbálják igazolni ellenérzésüket, hogy a mesziről büdős Ukrán helyzettel is példálóznak, hogy "na lám ott még sics h1n1", mert hát az ukrán kormány megmondta, hogy nem az.
Mert ugye az egyeseknek belefér, hogy a nyugati gyógyszer gyórtó lobbi akar tollasodni, de az már csöppet se gyanus ha Ukrajna aki nem rendelkezik oltóanyaggal (és nem azért mert így döntött hanem azért mert balfékek), szajkózza hogy nincs járvány , DE minő érdekes, hogy pont most véletlenül egy nehezen behatárolható másfajta járvány azért van amiben ezrek betegednek bele. Az egyáltalán nem gyanus mi? Na meg hogy azért ha valaki tud azért adjon már nekik vakcinát a nem létező járványra nekik, mert 14 beismert megbetegedés miatt nemzetközi segítség kell azért.
Nyilván az Ukránok csak is az igazat mondják, mert ha mégis lenne H1N1 járvány és ők nem készültek fel rá azt ugye tuti beismernék mi???
Elnézve az utóbbi évek politikáját ez tökre reális?

fullerg 2009.11.04. 23:35:50

@glad az egyetlen: Ha annyit böködtek volna téged is kiskorodban mint engem, akkor nem ezt mondanád...
Ki mondta, hogy én a mellékhatások miatt nem oltatom be magam?

cSa 2009.11.04. 23:37:30

@mrs. white: Nos, az előző hozzászólásom ellenére, nem szimpatizálok egyik párttal sem. Az oltással viszont igen. Orvoscsaládban nőttem fel, az édesapám igen sokat tapasztalt, lelkiismeretes, elismert orvos, édesanyám aszisztens, szintén komolya szakmai tapasztalattal, ezen dolgokból kifolyólag többet hallom és hitelesebb forrásból, hogy mi baj az egészségüggyel, és a benne dolgozókkal, mint a legtöbb ember. Oltani oltatjuk magunkat. Minden évben. Nem azért, mert meghalhatunk, hanem mert az influenza szar, az esetleges szövődményei pedig még szarabbak. Betegen pedig nem járunk dolgozni. Amúgy láthatod, hogy lassan már könyörög a tisztifőorvos is, hogy oltassák magukat az emberek.

fullerg 2009.11.04. 23:38:29

@Anatómus: Akadt be... A doki neki is akart esni, kezében egy hurkatöltővel, de otthagytam.
Azóta ővatosabban ugrálok, ennyi.

fullerg 2009.11.04. 23:41:13

@cSa: Találjanak ki valamilyen tűmentes megoldást. Még fizetnék is érte... Addig meg felejtsenek el.

mrs. white 2009.11.04. 23:43:01

Még egy kegyelemdöfés a nem pártiak érvrendszerébe aztán jó éjszakát. Kb 25 éve olvastam egy könyvet a címe "ISHI az utolsó vadember" Egy az 1920-as években Chicagoban megtörtén esetet dolgozott fel. Találtak egy félvadembert meztelnül boklászott az erdőbe hóban fagyban földön aludt stb. Nyílván egézséges cuccokon élhetett pl gyümöls meg állatok amit elejtett. Modern Maugli. A megtalálok megpróbálták megtérítenietették felöltöztették probálták beszédre tanítani stb. Nos a kiváló immunrendszerrel rendelkező vasszrvezettel rendelkező vadember talán a második civilizácíóban töltött évében tüdőgyulladásban elunyt. Vélhetőleg nem azért kapott tüdőgyuszit mert ruhába járt és fűtött házban lakott a mentorával. Az az ember aki meztelül aludt a hóban a földön valami szaros vírustól amivel nem találkozott még sose a szervezete simán kifeküdt. Jó északát! Gondolkodásra ajánlom a vitaminok mellé ezt is.

glad az egyetlen 2009.11.04. 23:43:28

@gfuller:
Bocs utólag láttam, hogy írtad is de arról a hsz-rőé az jött le.

"...Ha annyit böködtek volna téged is kiskorodban mint engem, akkor nem ezt mondanád... "

Ezzel viszon nagyon melléfogtál.
Van egy sejtelmem, hogy ebben a kétes versenyben én nyernék....sajnos. :(

fullerg 2009.11.04. 23:47:19

Mint láthatod, nem lelkesedem a tűszúrásért. Voltak sajnos ennél jóval fájdalmasabb "élményeim" is, amikor a 6. érzéstelenítő sem használt... és nem foghúzás volt.

fullerg 2009.11.04. 23:50:57

Szar dolog mikor az ember pontosan tudja hol tart a szike, és mennyi van még vissza. A varrótű sem kellemes. Hozzáteszem, az orvos kitűnő munkát végzett, ma is hálás vagyok neki.

cSa 2009.11.04. 23:51:40

@gfuller: Nem akarlak megtéríteni. Mrs. White kérdezett, magamra vettem, válaszoltam neki. Ennyi.

mrs. white 2009.11.05. 00:02:07

@cSa: Pedig nem kellett volnamagadra venni, mert egy csónakban evezzünk. Én már túl vagyok az oltáson. Lehet hoy szerencsés vagyok de nem attól eltekintve hogy minimálisan fájt az injekció helye egy picit semmi bajom nem volt. Igaz rákészültem már két hete nyomtam c vitamint meg a béres csppet ez ídő alatt, de tudok olyanról akit megviselt. igaz nem mindegy, hogy ki milyen állapotban szalad neki. Ezért lenne fontos mindenkinek időben, amikor semmi nyvalyálya megfázása nincs beadni. Akkor még a mellékhatásokat is ki tudja védeni.

uninterested 2009.11.05. 00:06:19

Csak nyugodtan engedd, hogy mindenféle szart belédfecskendezzenek, és dőlj hátra a székedben.
Fasza gyerek vagyok, védett H1N1 ellen.

Ahogy Móricka elképzeli...

Neked mosták át az agyad, hogy beveszed ezt a maszlagot. Az immunrendszered tartsd rendesen karban : megfelelő tápanyagok + vitaminok, és meglátod nem leszel beteg.

Ja, hogy ez nem üzlet a gyógyszergyártóknak?
Akkor kreálunk valami betegséget, hogy bepánikolj, feltuningoljuk a média segítségével, és agymosottkám rohansz egyből a gyógyszerért, amitől jobb esetben nem lesznek mellékhatások. Rosszabb esetben szedhetsz egy másikat életed végéig.
Na ez már nagy üzlet...
Úgyhogy csak tömd magad antibiotikumokkal, gyógyszerekkel és védőoltásokkal.
Legalább nem kell sokáig fizetni a nyugdíjadat ( ha megéred )

fullerg 2009.11.05. 00:08:14

@mrs. white: Van két mellékhatása amit viszont nemigen lehet kivédeni: A látvány és a tudat...

sárkányka 2009.11.05. 00:25:13

@gfuller:

Bocsáss meg, hogy beleszólok, de az nem akadt be, ha nem maradt úgy. Azóta se tudnád mozgatni. Én is tapasztalatból tudom, évekig kattogott, akadozott a térdem, de én aztán meg nem műttettem, mondván, majd helyrejön. Egyszer twistelés közben akadt be végleg, irtó hülyén néztem ki, behajlított, kitekert lábbal, de én azért egy darabig még nem mentem orvoshoz, még bíztam benne, hogy visszaáll. Ugráltam féllábon. 1 hónap múlva sem mozdult se előre-hátra, se jobbra-ballra, döntöttem, irány a doki, műtét, jobb, mint valaha.

Cheradenine Zakalwe (törölt) 2009.11.05. 01:20:01

@uninterested: "immunrendszered tartsd rendesen karban : megfelelő tápanyagok + vitaminok, és meglátod nem leszel beteg."

Ez hülyeség. Az immunrendszert nem a vitamin meg a tápanyagok tartják rendben. Ez csak amolyan nagymamagyógyászat, hogy a c-vitamintól majd nem leszel influenzás. Legenda.
Antigénekkel kell találkozni, és ilyen antigénforrás a vakcina, vagy maga a betegség.
Bár szerintem fogalmad sincs, hogy miből áll és hogy működik az immunrendszer.

Sisko86 2009.11.05. 01:38:23

@uninterested: Kár hogy az oltás pont az immunrendszeredet erősíti. Innentől minden amit írtál öngól, mert sokkal hatékonyabb, mint vitaminnal tömni magad.

Sisko86 2009.11.05. 01:41:19

Amúgy tényleg ennyire ótvar szar a magyar oktatási rendszer, hogy az emberek összevissza beszélnek minden hülyeséget, amikről én általános iskola óta tudom, hogy nem igazak, nem úgy vannak, mert megtanultam?

stefan75 2009.11.05. 02:18:32

@Donor: Nem hiszem, hogy büntetni kéne, ugyanis teljesen racionális döntés.

1. Itt ülünk a góc közepén, védőoltás nincs, mindenképp elkapjuk. (Enni csak kell valamit, a boltban meg tüsszögnek.)
2. Egy embert kivéve nem voltunk különösebben rosszul, csak lelassultunk kicsit.

Nem azért mentünk be dolgozni, mert muszáj, hanem mert munkaképesek maradtunk. És nem fertőztünk meg senkit, aki egyébként ne kapta volna el.

És a védőoltással se mentünk volna sokra, mert kell neki 2 hét, mire immunitást ad, addigra meg már rég vége volt az egésznek.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.05. 02:41:52

@cSa: A Tisztiorvosnak nem könyörögnie kellene, hogy oltassák be magukat az emberek, hanem adatokkal alátámasztani, hogy az oltás hatásos. Ezt azonban nem tudja megtenni.

Biztos vagyok benne, hogy a szüleid jó orvosok, de azért, mert az oltás a hivatalos álláspont, még nem biztos, hogy a helyes is.

Bővebben: neoltsal.blog.hu

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.05. 02:45:24

@Sisko86: Az oltás nem erősíti az immunrendszeredet. Az oltás – optimális esetben – immunreakciót vált ki a szervezetedből. Ez a lényege.

A gond ott van, hogy a legyengült, idős szervezet immunreakciói általában nem kielégítőek, vagyi s pont a rizikófaktort nem védi az oltás megfelelően. És akkor mellette még a mellékhatások... Mindenki összeadhatja az esélyeket magának – és dönthet.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.05. 02:48:25

@mrs. white: Az egészség alapvetően mentális eredetű, nagyon fontos az, hogy milyen tudatossági szinten vagy és hogy milyen érzelmekkel rendelkezel.

A szerencsétlen ősember kiszakítása természetes környezetéből és egy modern mai világba való behelyezése simán okozhatott olyan sokkot, amely kiválthatta a megbetegedést és a halált.

Bővebben erről a www.ujmedicina.hu honlapon olvasatsz.

glad az egyetlen 2009.11.05. 03:01:53

@Ébredj Fel:
"...A szerencsétlen ősember kiszakítása természetes környezetéből és egy modern mai világba való behelyezése simán okozhatott olyan sokkot, amely kiválthatta a megbetegedést és a halált...."

Akkor mondok én egy fordított példát ami szintén megtörtént eset (egy éven belül volt, szóval nem is olyan rég).
Brazíliába ment egy angol forgató csoport, egy elszigetelt indián törzset filmezni. Szigorú szabályokat kellett betartani, és jelenlétükkel nem zavarhatták meg törzs életét.
Sajna az egyik stáb tag influenzás volt. A forgató csoport pár nap után el jött onnan, de addigra megpecsételődött a törzs sorsa. :(

Tier 2009.11.05. 06:17:14

Kedves posztíró,

Amit a politikáról írtál az megmosolyogtató.
Ha komolyan is gondolod az már veszélyes kategória.

Egyébként tudod mi a Clinical trial?
Ha nem, akkor miért írsz ilyen posztokat?

Ha igen, akkor tudod mennyi ideig tartott ennek a készítménynek a studyja??

Szerinted mi az oka annak, hogy az OGYI nem akarta törzskönyvenyzi?

Tudod mi az a törzskönyv?

Egyébként létezik már EU törzskönyves védőoltás (nem magyar gyártmány), ami valószínűleg tényleg OK.

Viszont Neked fogalmad nem sok van a témáról...
Index újságírónak elmehetnél szerintem.
Ha az vagy, akkor nem is szóltam ;)

Legjobbakat!

BKV reszelő 2009.11.05. 06:43:50

@Robis: A nincs járvánnyal vigyázz azért...körülöttünk éppen kitörőben van és ha körülöttünk járvány lesz, akkor itt is lesz. A vírusok nem állnak meg az ukrán határon, mert:

a.) nincs útlevelük
b.) nem félnek a határőrtől
c.) szeretnek utazgatni

Nazareus 2009.11.05. 07:03:03

Csak a következök a problémák az oltással:

1.Tíz évre titkosította az Egészségügyi Minisztérium az Omninvest Kft-vel
a sertésinfluenza elleni védőoltásra kötött szerződést.

2. Az oltóanyag dobozában az szerepel: gyermekek is kaphatják az oltást, miközben 18 év alattiakra nincs is forgalomba hozatali engedély.

3. Alá kell irni, hogy a saját kérésedre, a saját felelösségedre adják be. Ez más oltásnál miért nincs?

4. Higanytartalom: www.tenyek-tevhitek.hu/higany-es-oltas.htm

És ezeknek a pontoknak semmi köze a politikához.

kikakl 2009.11.05. 07:34:51

Az Isten szerelméért ne erőltesétek a védőoltást.Mindenkinek joga van megdőgleni nemkel beleszolni.Az ország igy mindenféle képen jól jár/kevesebb lesz a hülyék száma azországba/és ez már önmagába nagy haszon.Vanbelölük úgyis elég hajrá-fityesZ!!!

terrer 2009.11.05. 07:59:53

A blogger egy fizetett agitátor. A hülyeség meg határtalan.
Ezzel a maszlaggal egyébként már 1976-ban bepróbálkoztak. Igaz, aki utána született, az mondhatja, hogy nem emlékszik, és ezért joggal hülye:

www.youtube.com/watch?v=ASibLqwVbsk&feature=related

Hamar nézzétek meg, mert szerintem gyorsan törölni fogják.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.11.05. 08:00:49

@Nazareus: 4. pont: Esetleg elolvashatnád, mit ír erről az ÁNTSZ anyaga.

Észre kéne venni, hogy nem csak "állami propaganda" van itt, hanem pl. Szendi-féle propaganda is.

És nehogy azt hidd, hogy Szendi emberbaráti szeretetből kampányol: ebből él. Ha beveszed a maszlagjait, akkor majd szépen elmész és megveszed a könyveit is, pl.

papugaja 2009.11.05. 08:30:44

Gondolkodjunk már logikusan!

Az még senkinek sem jutott eszébe, hogy kormányügynökök kezdték el jobbos körökben terjeszteni a rémhíreket, hogy aztán a jobbosok ne oltassák be magukat?
Miért tennének ilyet?
Hát azért, hogy tavaszra, a választásokra kipusztuljon az egész jobbos szavazótábor.

(Anikó, kell még mondanom valamit? Szmájlit se tegyek? És ha komolyan veszik?)

okoska100 2009.11.05. 08:32:33

Ez a vírus úgy néz ki semmivel sem veszélyesebb mint a sima influenza.
Ezt a mai napig elhalgatják előlünk.Az oltás azért lenne mégis fontos mert ez a vírus rendkívül heves lefutású és erősebben megviseli az ember szervezetét.1-2 nap alatt akár az egész ország lebetegedhet,és a politikusaink ettől félnek.Mi fog vajon történni,ha megáll az országban az élet?
CsaK SAJNOS MINDKÉT OLDAL A JOBB ÉS A BAL IS OLYAN GYÖKEREK,HOGY EZT AZ IGAZSÁGOT NEM AKARJÁK ELMONDANI.EHELYETT KITALÁLNAK MINDENFÉLERÉMHÍRT,STB ÉS CSODÁLKOZNAK HOGY AZ EMBEREK NEM OLTATJÁK MAGUKAT.

papugaja 2009.11.05. 08:39:08

@promontor:
Úgy látszik, Szendi bácsi akkora nagy szakértő, hogy az ÚJSZÜLÖTTEKen végzett vizsgálatot kiterjeszti mindenkire.

Barbaar 2009.11.05. 08:52:50

Rendben van, hogy sajnos az ország lakosságának jelentős része a politikai hovatartozástól teszi függővé a döntést, de nagyon sokan más ok miatt döntenek amellett, hogy nem oltatják be magukat, gyerekeiket.
Azt hiszem, hogy elfogadható, hogy az emberek nagy részénél, amikor a gyerekükről van szó, nem számítanak az érdekek és nem számít a politika. Tanácsot kérnek, általában EÜ dolgozótól. A tapasztalatok alapján pedig a nagyobb részük ellenzi az oltást, ilettve van olyan, aki eleinte ellenezte, majd tanácsolta (nyilván azóta érdeke fűződik hozzá).

Szóval szerintem senkit sem lehet elítélni azért, mert nem oltatja be magát, vagy gyerekét. Nincs egy fix álláspont, amit áltaánosan mindenki igazol. Sok a kétség.

Én persze mindezektől függetlenül semmiképp nem oltatnám be magam, mert úgy félek a tűtől, mint más a tűztől, és szerencsére nem szoktak gondot okozni a vírusok és járványok nekem, bár tudom, hogy ez a legerősebbeket is le tudja ütni.

Brukk 2009.11.05. 08:53:02

Miért kell "tényként" kezelni, hogy világjárvány van.
Én egyelőre annyit hallottam, hogy lesz majd, meg itt kopogtat az ablakon.
Tény viszont, hogy úgy dobták be a szóban forgó vakcinát, és úgy lett engedélyezve, hogy a szükséges bevizsgálások nem lettek elvégezve. És többek között e miatt egymásnak ellentmondó nyilatkozatok születtek a kormány részéről.
A bizalmatlanság ebből adódik - szerintem - és nem abból a demagóg dumából, ami a cikkből lejön.
Legalább is a terhes nővérem, az 5 éves keresztlányom, vagy én e miatt a bizonytalanság miatt nem oltatjuk be magunkat, és nem amiatt merazorbánra vagy a szocikraszavaznánk.

vivax 2009.11.05. 09:07:27

ezt a vírust - amolyan utolsó nagy dobás gyanánt - vénséges-vén Sztálin elvtárs biológiai fegyverekkel foglalkozó kutatócsoportja indította útjára. Az öreg még mindig él valahol a déli sark jégmezői alatt épített luxusbunkerében, és ki akarja pusztítani a föld nemkommunista érzületű lakosságát.

lujdzsi123 2009.11.05. 09:11:12

Akkor néhány tény:

1, Az Omninvest finoman fogalmazva is tisztázatlan tulajdonosi hátterű cég, ami több mint szokatlan ebben az iparágban.

2, Az Omninvest által gyártott oltóanyagnak nincs CE jelzése. A CE jelzés megszerzésének feltétele a gyártás validálása (lenne).

3, A H1N1 által okozott fertőzés mortalitása a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján valamivel kisebb, mint a többi influenza típusnak.

4, Az Omninvest által gyártott oltást hetek óta propagálják, de csak a tegnapi hírekben hangzott el először, hogy tojásallergiásoknak súlyos szövődményeket okozhat, nekik csak kórházi körülmények között adható be a vakcina.

5, Jelenleg 10 gyermeken vizsgálták az oltóanyagot, ez semmilyen, ezzel kapcsolatos, az un. tényeken alapuló orvoslás semmilyen elvárásának nem felel meg, kb annyira releváns infó, mint amikor az MLM nagygyülésen Rozi néni feláll, és kijelenti: neki az ilyen-olyan csodakrém szüntette meg az arcidegzsábáját, rákját, epilepsziáját, stb stb stb.

sulcus (törölt) 2009.11.05. 09:15:21

@dru.: Még jó hogy te olyan okos vagy és hus,cukor,stb.mentesen villogsz az erős immunrendszereddel.Csak azt magyarázd meg,hogy a természetes cukorral szemben mennyivel egészségesebb a Vegyianyagokból gyártott MŰCUKOR amit meg kilószámra zabálsz??? A mesterséges édesítőszer mennyivel járul hozzá a jó immunrendszerhez seggfej?

Ríka 2009.11.05. 09:21:41

Árulja el már valaki ,miért főbenjáró bűn ha egy NEM KÖTELEZŐ oltást amit a saját zsebemből kell kifizetni nem adatok be magamnak.Miért kell belevonni ebbe a politikát,miért nem hiszi el a kormány rólunk ,hogy elég nagyok vagyunk már hogy eldöntsük kell-e vagy nem, ha már egyszer választhattunk.

szonár 2009.11.05. 09:23:16

Ha hinni lehet a szonda ipsos októberi felmérésének, akkor biztos fidesz szavazó az ország felnőtt lakosságának kb. egyharmada, azaz 2,9 millió fő. Ha a szavazókorú lakosságot nézzük (8 millió fő), akkor ez az arány 36,25%-ra nő.

Na most, a jelenlegi szonda kutatás szerint, a fideszesek 78%-a százaléka nem akarja magát beoltatni.
Ez 2,26 millió fő.

Kérdezem én, ezek után hogyan jött ki nekik, hogy a felnőtt lakosságnak mindössze 17%-a oltatja be magát (ideértve a már beoltottakat is)?
Akárhogy nézem is, ez csak 1.36 millió jó magyar ember.

Marad tehát 6.64 millió, aki ezek szerint nem oltatja be magát.
Ebből azonban csak 2.26 millió fideszes, tehát hiányzik 4.38 millió fő.

Mi következik ebből?

1. Találtunk 4 és fél millió bujkáló fidesz-szavazót, a meglévő 2,9 millió mellé :);
2. Az egész blogbejegyzés vakvágányon van, mert ezek szerint az emebrek többsége mégsem pártszimpátia alapján döntött.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.05. 09:23:51

Én nem oltatom be magam. Sem sima, sem H1N1 ellen. Nem tartom biztonságosnak.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.05. 09:29:58

Ez a pártfüggő beoltatás duma valami félelmetesen demagóg agyament baromság. NEM azért nem oltatom be magam, mert a Zorbán vagy a Gyurcsányi, hanem mert nem kell.
Nem fogom beoltatni magam valami ismeretlen hatásfokú, kipróbálatlan sz*rral.
Konkrétan a D vitamin szedése sokkal jobb a megelőzésben, mint az oltás.
Namégegyszer.
D vitamint szedjen aki retteg, ne ilyen ismeretlen mellékhatású izével lövesse magát.

(Amúgy meg azt ugye tudjuk, hogy amit ennyire nyom a média, az minimum túl van spilázva, de leginkább vegytiszta hazugság.)

Alternatív 2009.11.05. 09:42:44

Én is tapasztaltam, hogy a Fidesz/Jobbik hívek nem akarják oltatni magukat. Azt mondják, legfeljebb majd felveszik a táppénzt a mocskos ... kormánytól. Majd ha a Fidesz lesz kormányon, akkor beoltatják magukat?

sulcus (törölt) 2009.11.05. 09:45:39

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Konkrétan a D vitamin szedése megakadályozza a csontlágyulást!Ennyi a köze az influenzához,te nagyonokos.Azért szedd csak,mert lehet,hogy az agylágyulásodra is fog hatni!!(és jól kipróbált szer,láttad mindegyik D vitamin törzskönyvét mielött beszedted)

joskafiser 2009.11.05. 10:12:56

szia,

part alapon senki nem dont az oltas be/nembe adatasarol.

ez kezdodo mediahoax, kitalalta vmi balfasz elmondta a radioban , aztan a tvs musorvezeto is hallotta es szepen csepegtetik az ostoba birkaknak akik beszopjak.

latom itt is vannak ilyenek.

hajra agymosottak!

cSa 2009.11.05. 12:12:21

@Ébredj Fel: Nem azért oltatjuk be magunkat, mert ez a hivatalos álláspont. Igazából nem értem az egészet. Kibaszásból nem oltatod be magad, hogy a gyártó ne járjon jól? Nekem ez nem ér meg egy influenzát, amit amúgy bármikor elkaphatsz, ha C vitamin folyik az erediben, akkor is.

cSa 2009.11.05. 12:27:06

@Ébredj Fel: Nem azért oltunk, mert az a hivatalos álláspont, hanem mert úgy tartjuk helyesnek. Kibaszásból nem éri meg betegnek lenni.

cSa 2009.11.05. 12:28:04

Hopp, az első hozzászólás nem jelent meg, ezért írtam egy újat. Bocs a szpemmelésért.

glad az egyetlen 2009.11.05. 20:50:07

@Nazareus:

"...1.Tíz évre titkosította az Egészségügyi Minisztérium az Omninvest Kft-vel
a sertésinfluenza elleni védőoltásra kötött szerződést...."

Már mint üzletileg ami az orvosi részét nem befolyásolja.

"...3. Alá kell irni, hogy a saját kérésedre, a saját felelösségedre adják be. Ez más oltásnál miért nincs?..."

Kapaszkodj meg de van más oltásoknál is, de ez nem oltás hanem orvos függő.
Néhány orvos kezdte ez pár éve csinálni, azért mert néhány oltás ellenes olyan papírt akart aláíratni velük, hogy vállalnak (mármint a háziorvos) minden felelőséget a lehetséges szövödményekkel kapcsolatban. Ez egy ellen reakció volt arra és akkor még sehol nem volt a h1n1.

"...4. Higanytartalom: http://www.tenyek-tevhitek.hu/higany-es-oltas.htm..."
Tudtommal a mostani oltóanyag nem higganytartalmú nálunk, vagy ezt tudod bizonyítani? (a németeknél az, de az más gyártmány).

uninterested 2009.11.05. 22:11:50

@Cheradenine Zakalwe: Persze, meg a higany is ami benne van.
Egészségedre!

uninterested 2009.11.05. 22:14:15

@Sisko86: Hatékonyabb mint vénásan kapni a higanyt ( ami a vakcinában van )

glad az egyetlen 2009.11.05. 23:00:43

@uninterested:

Tudomásom szerint a magyar oltóanyagban nincs higgany.
Esetleg ezen állításodat alátudod támasztani vagy csak szajkózól valamit, amit valaki ismerősének ismerőse és annak nagynénieje megálmodott???

glad az egyetlen 2009.11.05. 23:22:11

@uninterested:

"...Neked mosták át az agyad, hogy beveszed ezt a maszlagot. Az immunrendszered tartsd rendesen karban : megfelelő tápanyagok + vitaminok, és meglátod nem leszel beteg.

Ja, hogy ez nem üzlet a gyógyszergyártóknak?
..."

Kapaszkodj meg, de a vitaminokat is a gyógyszergyártók csinálják (gyümölcsböl télen elég nehéz és drága lenne fedezni a mindennapi bevitelt).
Ha pedig esetleg vennéd a fáratságot, hogy kiszámold, mennyibe kerül egy szezonon át vitaminozni magadat és mennyi a vakcina, akkor esetleg rádöbbensz, hogy inkább pont te nyomod a pénzt a gyógyszergyártók zsebébe és a vakcinát használó pedig rossz üzlet a gonosz gyógyszer lobbynak.
Akkor most ki is az agymosott? :)

szulovagyok · http://www.szulovagyok.hu/ 2009.11.05. 23:27:55

Az a gond, hogy az agymosás eléri az orvosokat is. És néhányan mindent megtesznek, nehogy a kliens/páciens beoltassa magát.
Az én orvosom letagadta, hogy a jár nekünk, mint csecsemőt nevelőknek az ingyen oltás. Persze fizettem is volna érte, de inkább megkerültem az agymosott barmot és beadattam mással.
Részletek az oldalamon.

szulovagyok · http://www.szulovagyok.hu/ 2009.11.05. 23:31:35

@glad az egyetlen:
25 évre lett titkosítva, nem 10-re, de ezt hamarosan feloldják.
Nem kell aláírni semmit. Én beadattam. Nincs papírmunka :(
Bocs, ha ez bárkit is elkeserít.
Ennek ellenére nem volt egyszerű. Az orvosok valamiért nem ismerik az aktuális rájuk vonatkozó szabályokat, az ÁNTSZ utasításait, vagy inkább ők is agymosottak.

glad az egyetlen 2009.11.05. 23:34:56

@szulovagyok:

Én úgy tudom (bár nagy az infó zavar), hogy a szülőknek majd csak a 3.-ik körben jár igyen és most még csak a 2 fázis van...

Én i sszülő vagyok és pont ma vettem meg inkább.

glad az egyetlen 2009.11.05. 23:36:00

@szulovagyok:
Az nekem egy másik kommentre volt reakció. :)

Tier 2009.11.06. 00:43:10

@glad az egyetlen: Tiomersal szerinted micsoda?
www.ogyi.hu -> FLUVAL P doksik.

de segítek: a tiomersal higany tartalmú, allergizáló és elavult konzerváló.

glad az egyetlen 2009.11.06. 02:10:38

@Tier:

Na akkor okosodtam én is egy kicsit, sőt egy lépéssel tovább is mentem és utánna néztem a dolognak:
www.babaszoba.hu/mediatar/media/A_tiomerzal_hiszteriarol_nem_az_oltas_okozza_az_autizmust/4024

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.06. 08:52:57

A micimackós nagyon ott van, már kering neten!

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.06. 10:39:30

@glad az egyetlen: hát simán lehet, hoy influenzások lettek, de azért remélem, nem haltak meg :)

Én nem mondom, hogy az influenza nem fertőz. De a sertésinfluenza lefolyása gyenge tünetekkel jár és a halálozási arány kisebb, mint a normál influenzánál. Akkor meg mire a 6. fokozatú járványkészültség???

Olvasd a blogom, ott leírom a hátteret.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.06. 10:44:43

@cSa: Csak az a gond, hogy az, hogy te helyesnek tartod, még nem jelenti azt, hogy az valóban helyes.

Rengeteg olyan információ jelent már meg, amelyek az oltások kockázataira hívják fel a figyelmet.

Jelenleg itthon senki nem tudta még igazolni azt, hogy az oltás valódi védettséget ad az influenza ellen és nincsenek hosszútávú káros hatásai.

Ennek ellenkezőjéről viszont sok információ van (nemzetközi szinten elsősorban)

A különbség a két info között az, hogy az oltást gyártó gyógyszercégeknek anyagi érdekük fűződik ahhoz, hogy bebizonyítsák, hogy az oltás hatásos, mig az oltásellenes csoportoknak semmi hasznuk nincs az egészből.

cSa 2009.11.06. 13:50:23

@Ébredj Fel: Nem jelenti azt. De ha akarnám, akkor durván 70 évnyi egészségügyi tapasztalatból származó érvet sorolnék fel neked. (Nem én vagyok ilyen tapasztalt, mielőtt belekötnél) Ezért oltok. Te pedig azért nem, mert olvastad a kurvanagygyogyszergyartoosszeeskuves.blog.hu-n, hogy az nem jó. És nyilván az a helyes, amit ott írnak.

fullerg 2009.11.06. 20:57:49

@glad az egyetlen:

Nekem ingyen sem kell...
A gyerekemet viszont a tojás-allergiája miatt nem oltatom be. Olvasom itt-ott, hogy kórházi felügyelet mellet kellene beoltatnom. Kisérleti nyúlnak nézik a fiamat?

glad az egyetlen 2009.11.06. 21:02:19

@gfuller:

Én azért oltattam be magam, mert hogy a gyereket ne kelljen. Nem járnak még oviba/bölcsibe asszony is otthon van így jobb esélyel megusszák, de én a munkám miatt sok emberrel találkozok. Nem kartam én lenni a gyenge lácszem.

glad az egyetlen 2009.11.06. 21:04:09

@Ébredj Fel:

Saja a törzs fele meghalt, de most pár napja volt egy hír hogy megint van hasonló eset.
Most többnyire a gyerekek haltak meg a törzsben a h1n1 miatt pedig ezek nem városi szmogban nevelkedett nyámnyila népség. :(

bodzabokor 2009.11.06. 21:09:12

@Ébredj Fel: ébredj már fel!
Bár ha azt írnám az oltás mellékhatásaként kanalat tudok görbíteni és a háttérben tuti a kínai-zsidó pálcikagyártó hatalom áll,te azt is elhinnéd.De elárulom,semmiféle mellékhatásról nincs szó...még mielőtt elhinnéd;)

Anatómus 2009.11.08. 23:39:46

Régen jártam erre és szomorúan látom, hogy a hülység ciklikus. Háziorvos anyatárs bőszen ellenez hivatalosan, de titokban már végigoltotta a családot... mit is sugall ez?
Többi anyatárs és a közértes asszony is faggatózik, hogy mit tegyen, mert úgysem lesz járvány és gyenge az oltóanyag... Na kérem, inkább oltassunk be mindenkit és ne próbáljuk ki, hogy milyen lenne nagy járvány közepén nézelődni! A higany a tiomerzálban nem fog senkit megölni, de még hülyülni sem fogunk tőle, ahhoz nincs oltásra szükség, megy ez anélkül is. Azzal a sok amalgámmal tömött fogú polgárral sem lett semmi az elmúlt 100 évben, de azóta az esztétikus tömőanyagok mellett teszi le a voksát a rendes ember. Tessen megnézni az angol hülyéket, milyen helyre kis kanyarós gyerekek vannak arrafelé megint, mert ők élenjárnak minden ilyen fogyasztói társadalmi tiltakozósdiban. A tojásallergiások nem kísérleti nyulak, de ha anafilaxiás sokkot kapna az oltás következtében, akkor jobb helyen van ott, mert tudnak segíteni rajta.
Imádom az ilyen zseniket (D vitamin, C vitamin, aszutörköly stb) no meg az újmedicina, van orvoskolléga is aki elhiszi a nyilvánvaló baromságot is, pedig tudja, hogy az ú.n. tudományos alapok hibásak, csúsztatásra és hablatyra épül a rendszer, a vírusok hozzák rendbe az ektoderma-származékokat. Erre jó pl ugye a bárányhimlő!már nem is ciccegek, csak sóhajtozok halkan.

Anatómus 2009.11.08. 23:54:35

Ceterum censeo - oltatni kell!
A gyártási szerződés nem befolyásolja a vakcina minőségét.
A magyar technológia stabilan jó, akármilyen baromságot is írnak itt az unatkozó autószerelők vagy cipőfelsőrész készítő kisiparosok, ami nem azt jelenti, hogy ők nem fontosak, csak ne akarjanak mindenhez érteni, beszélgessenek inkább a fociról meg a plazmatévékről.
Meglepő fordulat, egyetlen tudományos kutatás szerint sem befolyásolja a vakcina minőségét a tulajdonosi háttér.

- ugyanilyen tulajdonosi hátere van egy csomó másik cégnek, pártfüggetlenül, de őket hősnek tekintjük a szlovák adóemigráns autórendszámosokkal egyetemben, mert ugye, EZEKnek nem fogunk adózni! (ki jött rá eddig véletlenül, hogy az ezek MI vagyunk???) Az egyetemi közalkalmazott pedig nemzetáruló és adózik (nem is tehet mást, hiszen hogyan vigye ki az intézet felét ciprusra? Jó lenne pedig, mert ott jobb az idő és milyen jól főznek!) Szóval tessék befizetni az adót és beadatni az oltást és azután nézegetni a cégbírósági névsorban az "o" betüsöket amikor már túlvagyunk a társadalom iránti kötelességünk teljesítésén.

jeee 2009.11.12. 17:38:08

Szégyelje magát az összes ember, itt élitek már a több ezredik reinkarnációtokat és még mindig hagyjátok magatokat manipulálni, beszartok egy aprócska organizmustól csak azért mert azt mondják veszélyes,eddig is virusok milliárdjai vettek körül mindenkit, csak 100 db agy sejted "nagyobb" mint az a vírus, és abból a 100 db agy sejtből van nektek több milliárd, és azok a kis agy sejtek írányitanak mindent a világon, ébredjetek már fel !!!
Azt akárják hogy féljetek, féljetek mindentől, így lehet a legjobban írányitani az emberi fajt.
A vallások írányitói is ezt csinálják több ezer éve ha nem hiszel x-ben semmi gond te döntésed akkor mész a "pokolba" .Ne feledjétek a "bibliákat" is emberek írták. Így hát legtöbben inkább hisznek és így alá is rendelik magukat a manipulátoroknak.
A hazugság csapdájában vergődik az emberiség egyre mélyebbre furva magát ebben a mocsárba.
Ezeknek a legnagyobb cinkosa régebben a vallások napjainkba pedig a tv, média.
Tiszuljatok meg ismerjétek meg önmagatokat és megtaláljátok az igazi "istent" .
Többet nem mondhatok mert az ajtón nektek kell belépni.
UI:

Szeressétek egymást, mindekit.

Sirius

papugaja 2009.11.13. 10:44:12

@jeee:

"Azt akárják hogy féljetek, féljetek mindentől"

Na, én pont ezért oltattam be magam. Hogy ne legyen mitől félnem, féltenem a családom.

bodzabokor 2009.11.13. 16:45:42

"Szeressétek egymást, mindekit"
ok,eddig is szerettem a családom,de a vírusokat ki nem állhatom,valahogy nem szimpizek velük:)
Leoltottunk mindenkit,a vírus kopogjon máshol!

jeee 2009.11.13. 18:07:56

Sajnálom hogy nem érteted meg amit mondtam, mindegy szabad akarat van. (még)
Ez azért érdekes:
index.hu/kulfold/2009/10/30/svajc/
Meg ez is:
www.youtube.com/watch?v=jGSj3jtPdno&feature=related
Bővebben 20 részben:
www.youtube.com/watch?v=aSqjBd3gipo

Anatómus 2009.11.15. 17:14:04

@jeee:

Mi (magyarok) nem Pandemrix-szel
(Panoramix :-) oltunk, tehát nem azokat a félelmeket éljük át :-)
De mindenkinek joga választani ... szerintem itt nem a jogok, hanem a kötelességek jönnek, azaz mindenkinek kötelessége védőoltatni.

jeee 2009.11.15. 21:51:47

" szerintem itt nem a jogok, hanem a kötelességek jönnek, azaz mindenkinek kötelessége védőoltatni. "
:) kööötelesség óóóóó jaj most olyan lelki ismeret furdalásom lett mert nem vagyok elég kötelesség tudó MUHA HAHHAA csak tudnám hova van írva hogy nekem köteleségem bár milyen szarral beoltatni magam csak azért mert CSAK.
Az én életemmel azt csinálok amit akarok, a másik ha anyira fél oltassa be magát egészségére.
Elmentek ti a jó édes....

Na ide figyeljetek, most elmondom hogy kell védekezni a H1N1 elen, mivel látom a kampány olyan erős hogy még itt is vannak fizetett manipulatív hozzá szólok igérem nagyon hatásos módszer lesz, szóval anyit kell csak csinálni hogy nem kapcsolod be a TV-t Rádiót Netet (hir oldalak) újság stb és meglátod úgy eltünik az életedből a H1N1 szar mint ha sose lett volna, :) ki fogsz merni menni az útcára anélkül hogy retegnél mikor ugrik be az orodon a félelmetes mumus.
No tv no para, ilyen egyszerű. :)

bodzabokor 2009.11.16. 11:13:57

@jeee:
ezt hívják struccpolitikának:)
nem látom,akkor nincs is...gratula!

jeee 2009.11.17. 05:13:47

:) nem jó bodzabokor, sajnos ez még mindig elégtelen.
Na menjünk neki mégegyszer.

Ha egy árus oda áll a házad elé és azt kiabálja éjjel nappal hogy krumplit tessék, de te nem kérsz, viszont a szomszédaid mind vesznek tőle, ennek elenére nem nyugszik az árus és fejébe veszi hogy akkor is elad neked ha tetszik ha nem de te erre becsukod az ablakot hogy ne is halljad őt, akkor most kérdezem te struccpolitikát folytatsz vagy csak egyszerűen nem vagy rá kiváncsi.

Remélem ezzel az ovodás szintű hasonlattal már megértetted az elöző hozzászólásaimat.

Ö is szegény elhitte hogy a "krumplival" minden renbe van:
www.youtube.com/watch?v=h8riAeGh48U&NR=1

De ha már az 5 éves gyerek szinvonalán kell neked elmagyarázni akkor itt van még neked 1 kis mese:
www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m42s&honnan=Nemzeti_Hirhalo

jeee 2009.11.17. 05:47:14

Ha még nem oltatad be magad akkor ezt mindenkép látnod kell, ha pedig már be vagy oltva akkor ne klikkelj rá.
ujmedicina.hu/letoltes/iskolai-felelosseg-atharitasi-nyilatkozat.pdf

jeee 2009.11.17. 05:48:50

Ha még nem oltatad be magad akkor ezt mindenkép látnod kell ha pedig már be vagy oltva akkor ne klikkelj rá !

ujmedicina.hu/letoltes/iskolai-felelosseg-atharitasi-nyilatkozat.pdf

bodzabokor 2009.11.17. 08:24:29

@jeee:
A lekezelés rettentő rossz stratégiai eszköz!
A krumplis példa nagyon rossz,hiszen mindenhol esznek krumplit,max.akkor nem vesznek,ha van otthon!A vakcina picit más!Az nincs minden háztartásban,de néha szükség lehet rá…

hirbehozo.posterous.com/a-nagy-h1n1-bizonytalankodas

jeee 2009.11.17. 15:24:26

Sok szerencsét a további életben, én tényleg csak jót akartam, viszlát.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.11.17. 22:21:51

@jeee:

Most vagy nem értettelek meg (és csak ironizáltál), vagy jókora butaságot írtál.

"Szégyelje magát az összes ember, itt élitek már a több ezredik reinkarnációtokat és még mindig hagyjátok magatokat manipulálni, beszartok egy aprócska organizmustól csak azért mert azt mondják veszélyes,eddig is virusok milliárdjai vettek körül mindenkit, csak 100 db agy sejted "nagyobb" mint az a vírus, és abból a 100 db agy sejtből van nektek több milliárd"

Tegyük fel, hogy fejbe akarnak lőni téged. Az agyad legalább 100-szor nagyobb, mint az a golyó, szóval miért is kéne beszarni egy aprócska ólomdarabtól, csak mert azt mondják, veszélyes, nemde? :)

jeee 2009.11.18. 00:18:35

A golyót is meglehet állítani a gondolattal, de ezt most hagyjuk majd egyszer megérted ezt is egy következő utáni életedben.

papugaja 2009.11.20. 13:12:11

@jeee:
Tartanál egy bemutatót?
Vagy akár az is elég nekem, hogy gondolatilag felspannolt állapotban kiállsz egy igazoltan H1N1 fertőzött influenzás beteg elé, és megállítod a rádtüsszögött vírusokat.
Vagy lehet tőlem takonykóros is az illető, esetleg veszett.

DZSZS 2009.11.30. 18:53:33

Hallod Jeeee... te szégyeld magad a legjobban, mert te próbálod magadat beállítani úgy, hogy te képviseled a tudást és te még is pökhendi módon beszélsz itt mint valami uralkodó... megérdemelnéd hogy lőjenek rád egy golyót és még te lennél a legjobban felháborodva hogy az be is talál... és tudod miért találna be??? mert nincs benned szeretet és a nélkül nem állítasz meg semmit sem!!!! a lelked állítja meg a golyót és az szeretet nélkül az nem létezik….és ezt honnan veszem ?? abból ahogy megnyílvánúlsz és beszélsz az embertársaidhoz ( ha nincs igazam, hogy nincs benned szeretet, ne így közöld a mondanivalódat mert így álszent vagy ... a szeretet legkisebb jele sem érezhető az írásodban... ) te itt ne merj prédikálni és legfőképpen ne reinkarnációról mert akkor mit keresel itt ha tisztában vagy mindennel, vagy tán nyúúúl vagy átlépni a túloldalra?? csak neked ahhoz semmi közöd sincs, te sem tudsz semmi többet mint én vagy azaz entitás aki először inkarnálodik a földre akár milyen formában is... Ha szeretetben élnél, és nem pedig egóból, akkor nem a saját érdekeidet néznéd, hanem mindenkiét, egy közös mátrixban élünk ha úgy tetszik mindannyian benned élünk és te is mindanyiunkban és tökmindegy hogy szar az oltás vagy nem a lényeg hogy ne árts másoknak és ne fertőzz meg másokat, kisgyerekeket, terhes kismamákat és amúgy is beteg legyengült öreg embereket sem… csak te is szarsz mindenki pofájába mint a többi higanyagyú akinek le se esett ez idáig, hogy kaptak már hasonló összetételü oltást csak nem volt ekkora ellenkampány…. Jah és te félsz a legjobban egy oltástól?? mi ez egy golyóhoz képest… te beszari alak… ha pedig ahogy előadod magad elvileg tested tudatos birtokában vagy, akkor meg mit parázol ettől a cucctól???? Te elvileg tudatos vagy elemi részecske szinten is sőt fél-anyagi és nem-anyagi szinten is, azaz te irányítod a tested … vagy tán csak az EGÓD??? Nagy a pofád de cselekedni azt nem tudsz......

www.babaszoba.hu/mediatar/media/A_tiomerzal_hiszteriarol_nem_az_oltas_okozza_az_autizmust/4024

aki ezt a hölgyet nem érti az addig hallgassa újra és újra amíg nem esik le hogy vak lárma az egész amit ismét a kedves amerikaiaknak köszönhetünk… nyaljátok a seggét a köcsögöknek és hallgassatok csak rájuk…

gesa2 2009.12.14. 17:31:47

Végig olvastam a kommenteket és nagyon jól szórakoztam. Köszönöm minden hozzá szólónak az örömteli, vidám perceket!

M3 János · http://m3road.addel.hu 2010.03.28. 21:10:15

Talán az oltás mellett jelent valamit, ha védőeszközöket is használunk: m3road.addel.hu/products.php?prcategory=14792
süti beállítások módosítása