HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.11.02. 10:58 schwarz

Megvezetnek minket

Címkék: politika fidesz parlament költségvetés

Megosztás és könyvjelző

Az ember hisz abban, hogy vannak dolgok, amelyek szentek. Hogy a politikai bohóckodás, cirkusz és szájtépés bizonyos szinten még akár működhet is, de vannak dolgok, amikben jobb egységesnek lenni, vagy legalábbis törekedni erre.

Fontos dolog a politika, és sok véleménnyel ellentétben igenis meghatározó, hogy melyik oldal van hatalmon, pontosabban, hogy milyen módszerekkel kormányoznak a hatalmon lévők. Nincsenek tisztán jó vagy tisztán rossz módszerek, csak egyszerűen más a prioritás. Emiatt vannak politikai viták.

De a Fidesz túllépett egy határt. Nem ma, de biztos, hogy mára már bőven a határ túloldalán van. Kivitték a fegyvereket a paintball-pályáról.

A Fidesz világában az ellenfél megsemisítendő ellenséggé, a politikai aréna lángoló harctérré, a másik érve pedig sátáni manifesztummá változik. Eltiporni, fölszántani és besózni a helyét.

Így nézve már nem is olyan megdöbbentő, ami a költségvetési vitában történik: Zsigerből, agyatlanul, az építő szándék teljes hiányával esnek neki a javaslatnak az aggódó mezőgazdászok, magyar anyák, szemöldökráncoló rendpárti fasiszták, meg mindenféle idétlen majom. A gazdájuk pedig büszke rájuk.

A lényeg az unalmas részletekben. Vessünk egy pillantást a válságkezelő javaslatokra:

De persze nyilván régi móka ez, és így önmagában nem is lenne olyan nagy baj, ha nem szopná be csont nélkül a szavazók egy igen nagy százaléka. Mert hogy de. Az ő kézivezérelt 2.0 világukban, manipulált médiájukból az folyik, hogy tulajdonképpen nincs is válság, úgyhogy a kormány nem azért nem ad pénzt, mert nincs, hanem mert nem akar. Kell neki másra – villára, aranyórára, botoxra.

Lehet a jelenlegi kormányt szeretni vagy nem szeretni, de egy dolog biztos: a lehetőségeihez képest kihúzta a csávából ezt a KURVA országot – tudja ezt mindenki, akinek van egy kis esze. A libákra meg szarok. Természetesen az ilyen szintű bizalmatlanságért nem lehet azokat felelőssé tenni, akik teljes hitevesztettségben élnek, abban a tudatban, hogy most rosszabb mint 50 éve volt. Ők olyanok, amilyenek. De van egy politikai erő, amely ilyenné tette őket. Önös érdekből, a nyereségért nem volt drága nekik az ország, és egyes emberek lelkiállapota.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr901492144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.02. 21:10:42

Hát öregem.... nem tudom, hányan estek abba a hibába, amibe én:
elolvastam.

kiscsillag_ 2009.11.02. 21:56:55

@malac69 demokrata felébredt!: Hát öregekm, szerintem inkább olvasd újra. Ez ez tök jó poszt. Persze csak ha az fáj, hogy beszól a kedvenc pártodnak, azt megértem. Tényleg nem lehet könnyű.

imres 2009.11.03. 07:07:58

Gyenge írás. Az érvek egy része mendemondákra alapozott.
Ahogy máshol már megfogalmaztam.
A blogíró a vágyálmaihoz keres érveket, egyoldalúan.

BéKu 2009.11.03. 08:26:03

"A Fidesz világában az ellenfél megsemmisítendő ellenséggé, a politikai aréna lángoló harctérré, a másik érve pedig sátáni manifesztummá változik. Eltiporni, fölszántani és besózni a helyét."

Olvasd, illetőleg hallgasd vissza a VEZÉRT (Gy.F.) pénteki mondókáját, amelyben ő maga fogalmazza meg azt, hogy CSAK a baloldal a jó, a szent, és csak az a jó, amit ők csinálnak.

Hogy ki kit tart ellenségnek, és nem ellenfélnek, arról itt egy vidi: www.youtube.com/watch?v=_BQqfyF3Cc8
Tudatalatti elszólás a la Lendvai.

"Lehet a jelenlegi kormányt szeretni vagy nem szeretni, de egy dolog biztos: a lehetőségeihez képest kihúzta a csávából ezt a KURVA országot – tudja ezt mindenki, akinek van egy kis esze."

Arról elfeledkezel, hogy kik voltak azok, akik az országot idejuttatták! Többek között a most ajnározott Bajnai Gordon is (aki egyébként kétségtelenül jobb, mint Gyurcsány), igaz akkoriban még "csak" gazdasági miniszter volt.

Lehet, hogy téged nem érdekelnek a libák, de kérlek ezt magyarázd azoknak az embereknek, akiket teljesen tönkretett, és közvetve a halálba kergette őket.

"De van egy politikai erő, amely ilyenné tette őket. Önös érdekből, a nyereségért nem volt drága nekik az ország, és egyes emberek lelkiállapota."

Ehhez meg csak annyit, hogy azóta ilyen a politikai közhangulat, mióta Gyurcsány színre lépett, ő kezdte el hiszterizálni a közvéleményt, amikor a Fidesz nem mint konkurens pártot, hanem mint legyőzendő ellenfélt, hanem mint valódi gonoszt állította be.
Mélységesen szomorú, hogy ezt az emberek egy igen jelentős része elhitte, sokan még most is.
Holott mondom: elég csak Gyurcsány pénteki beszédét végig hallgatni. Még most is megvan győződve arról, hogy ha a Fidesz jön, akkor itt vége az országnak.
Ő spanolja itt a közvéleményt, ő az, akinek semmi sem volt drága a hatalomba maradásért. Az, hogy a Fidesz felvette a kesztyűt, teljesen normális dolog. A Gyurcsány-Orbán vitában nem tette, ott csúnyán le is égett. Azt meg senki se várhatja, hogy valaki hagyja, hogy rugdossák, ő maga meg nem üt vissza...

Te tényleg úgy gondolod a dolgokat, ahogy azt leírtad? Talán a Fidesznek meg kellett volna szűnnie, hogy az MSZP mindenféle ellenvélemény nélkül tevékenykedjen? Ez a demokrata attitűd?
Elfogadom azt, hogy valaki még mindig szimpatizál az MSZP-vel, az ugyanakkor nem, hogy a politikai beszéd ekkora mértékű eldurvulása, amely EGYÉRTELMŰEN Gyurcsánnyal kezdődött, azt rákend a Fideszre. Nem ők ütöttek először, hanem Gy.F., az önvédelem joga viszont jár nekik. Ha szépen tűrték volna, amit Gy.F és holdudvara előad, akkor most az lenne a téma, hogy mekkora lúzer a Fidesz, és hagyja magát sárba tiporni.

Egyébként több politológus is leírta, és nem csak jobbosok, hanem balosok, meg liberálisok is, hogy Gyurcsány egyetlen célja Orbán legyőzése, más nem érdekli, erre áldozta fel a kormányzást 2004-2006 között, majd az öszödi beszéd után ezért áldozta be A PÁRTJÁT is - nem érdekelte más, csak Orbán.

Ha az MSZP-nek lett volna ereje kiiktatni Öszöd után Gy.F-et, akkor most nem itt tartana. Az állítólagos baloldali pártot ugyanakkor megszállták a Gy.F-hez, meg Bajanihoz hasonló milliárdosok, és ők diktálnak a háttérből. És mviel ők diktálnak, az ő érdekük érvényesül, és az mszp-nek pont a saját szavazóit kell nyomorgatni, ami egyenlő a népszerűségvesztéssel. Ebből lett elege Lendvainak, amikor azt mondta, hogy húzzanak el.

Csakhogy ez a lépés már késő. Ha 2006-ban lépik meg, akkor egyrészről nem lenne ennyire erős a Jobbik, másrészről meg az MSZP népszerűsége simán vetekedhetne a Fideszével, DE NEM LÉPTÉK MEG!!!! Akkor kellett volna, most már hiába kapálóznak.

Még néhány Gy.F. féle nyilvános megszólalás, és a Bajnainak köszönhető minimális népszerűségnövekedés egy pillanat alatt elúszik majd.

gesa2 2009.11.03. 08:55:34

Már most elkezdünk hálálkodni a Fidesznek, milyen nagyon jó lesz nekünk ezután, mondhatnám:kúrva jó lesz. már alig várom. De a sok csalódott 4 év múlva megint a választást fogja szívrepesve várni és nem azért, hogy ismét a Fideszre szavazzon. A politikusnak az a dolga, hogy manipulálja az embereket, hát ez sikerül nekik. Ebben a válságban, könnyű félrevezetni az embereket egy kis ígérgetéssel. Ha olyan szar az ország helyzete, akkor minek ígérnek és miből fedeznék? Idejuttatta Gyurcsány az országot? Agyatlanok, akik úgy beszélnek,mintha nem is létezne világválság. Úgy kellett volna spórolni az országnak, hogy nincs vagy 2 évig semmilyen + juttatás, de óbégatni, sírni, tüntetni, káoszt csinálni az igen, az már döfi volt. Mindenki a kormányokat hibáztatja, miközben a saját felelősségéről meg szépen megfeledkezik.

kiscsillag_ 2009.11.03. 12:55:37

@imres: ha vennéd a fáradságot, és rákattintanál a tételes felsorolásnál lévő linkekre, akkor látnád, hogy konkrétan semmi sem légből kapott. mind a három konkrét, a parlament elé beterjesztett, "válaságkezelő" módosító.

hidd el, neked is jobb lenne, ha nem vakulnál el ennyire...

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2009.11.03. 14:22:01

@kiscsillag_: @imres: olyannyira megvezetnek minket, hogy a hosszas hőbörgések és anyázások után még csak nem is szavaznak a költségvetés ellen. mi ez akkor, ha nem egy rossz színjáték és átverés? (ami, valljuk be, elég sikeres...)

"Még a Fidesz sem állt a kormány által támogatott indítványok útjába, hiába nyilatkozták azt a legnagyobb ellenzéki párt politikusai az elmúlt hetekben, hogy vissza kell vonni a kormány által elkészített költségvetést, a mai szavazáson – szemben a korábbi évek gyakorlatával is – nem utasították el a szóban forgó módosító javaslatokat, hanem tartózkodtak a szavazásnál."
index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/03/eldolnek_a_2010-es_koltsegvetes_fo_szamai/

csakanyi 2009.11.04. 19:18:00

@gesa2: Sok dolgot jó ideig nem tudtam megérteni, hogy lehet az hogy az a magát baloldalinak valló réteg miért olyan szélsőségesen egyoldaluan gondolkozik, hogy az öszödi beszéd nekik" igazságbeszéd" nem lebukás, a 13 havi nyugdijat az Zorbán vette el nem a szocik ésatöbbi-ésatöbbi. Az a helyzet hogy az összes tartalom nélküli politika mindig is a gyülöletkeltésre alapozott, ilyen volt a Fasizmus ahol megmondták az egyszerű pógárnak" gyülöld a Kohn bácsit a sarokról mert hulladék ember te meg " übermencs" vagy. Hát ezt használja a kommunizmus- az MSZP- ahol a kedvenc szitokszó : Fidesznyik, Zorbán stb. sajnálom öket mert meg vannak vezetve rendesen. De ugyanakkor nem kell nekik semmit sem gondolkozni, nem tanultam egy nyelvet se, képzetlen vagyok stb. Nem értem hogy ausztriában, németországban sokkal jobban áll a gazdaság- ez például abból is látszik hogy nem jönnek ide osztrákok, németek mint gazdasági menekült. Erre mondom én mindig-" élhetnék én -úgy mint egy osztrák - de ezek miatt akik Zorbánoznak és mindig vissza szavazzák ezt a gárdát - nem lehet.

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.11.05. 23:41:31

Valóban mindegy kellene lenni az ország szempontjából, hogy melyik oldal van hatalmon, a pártok, csak gazdasági irányokat vagy prioritásokat kellene, hogy meghatározzanak, de mindenkinek az ország fejlődése érdekében kellene munkálkodnia. Jelenleg viszont mindenhol az ellenkező oldal ellehetetlenítése a cél, ezt pedig akár úgy is el lehet érni, hogy teljesen haszontalan, kivitelezhetetlen, vagy buta dolgokat adunk be indítványként, akár több százat is, majd lehet kiabálni, hogy minden indítványunkat elutasította a többség.

Ráadásul pont maguk alatt vágnák a fát, ha nem a jelenlegi kormánypárt akaratát támogatnák, hiszen ez nekik teremti meg a kényelmes kormányzás alapjait, nekik már nem kell a kellemetlen döntéseket meghozni, vagy ha kell is, lehet hivatkozni az elődök által elmulasztottakra, vagy az abból következő folyamatokra.

A válságot pedig jobb lenne nem magyar politikusokhoz kötni, mert ha már ők nem lesznek a porondon azért a válság maradni fog, főleg, ha rájuk hivatkozva nem teszünk semmit.

Öszöd úgy sült el ahogy, de az biztos, hogy ott valaki megpróbált őszinte lenne, talán megpróbált szakítani a múlttal. Nem sikerült neki, mert nem volt befogadó a nyitott szemmel alvó társadalom és nem csak az ellenzéknek de a saját pártjának is jól jött a közhangulat, hogy eltávolítsák és még csak el se kezdődjön a változás, inkább menjen tovább a hazudozás, képmutatás. Mára odáig jutottunk, hogy már teljesen nyíltan összejátszik a két párt és a nép szeme előtt megcsinálhatnak bármi, hiszen vagy az egyikre vagy a másikra szavaznak a birkák így a szavazat meg lesz, folytathatják a közös mókát még négy évei.
süti beállítások módosítása