HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.03.20. 13:20 schwarz

Nehéz lehet ilyenkor jobbikosnak lenni

Címkék: jobbik szlovák gárda

Megosztás és könyvjelző

A nemzettudat hanyatlóban van. Egyre kevésbé fontosak a hagyományok, a történelem,
a nemzeti szimbólumok. Ezek nem csak a hétköznapokból, hanem az oktatásból, médiából, közéletből is kikopófélben vannak. Ha nem akarjuk, hogy a hazafiasság végleg eltűnjön, és csupa kozmopolita konzumidióta maradjon, tennünk kell valamit.

Változtassunk a rendszeren! Állítsuk vissza nemzeti szimbólumaink, a lobogó, a himnusz központi szerepét. Legyen minden osztályteremben zászló, címer. Kezdődjön minden tanítási hét, minden önkormányzati testületi ülés, minden sportesemény himnuszunk eléneklésével. Legyen a személyi igazolványhoz jutás feltétele a nemzeti hűségeskü. Így elérhetjük, hogy hazaszerető, lojális állampolgárokat neveljünk, akik készek a nemzetért áldozatokat hozni. Aki pedig ezekre nem hajlandó, mehet, ahova akar.

Kedves szélsőjobb! Tetszik az ötlet? Igyekeztem kitenni magamért, és a kedvetekben járni. Remélem, hogy sikerült. Támogathatónak tartanátok? Jó lenne, mi?

De akkor nem értem, miért ugattok állandóan. Hisz a javaslatot a szociáldemokrata kormány tagjai a szélsőjobb támogatásával megszavazták a parlamentben. Ja bazdmeg, Szlovákiában?

Az úgy egészen más. Az nem is hazafiasság hanem... magyarirtás. Meg izé... őőő... zsidóbűnözés. Meg idősebb vagyok, mint Jan Slota, vagy mi. Ezt ilyenkor hova könyvelitek el, majmok?

Még jó, hogy a szlovák köztársasági elnök nem írja alá ezt a szart. Remélem majd a magyar se fogja soha, akárki lesz az.

Nehéz lehet ilyenkor jobbikosnak lenni.

 

23 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr581851886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Péniszpumpával pózolt a jobbikos nemzetpolitikus 2010.03.25. 15:00:01

Szávay Istvánról, a Jobbik nemzetpolitikusáról privát fotók kerültek ki az internetre, melyeken részegen pénisznagyobbítóval pózol. A politikus életrajza szerint „evangélikus parasztcsaládból származik, meghatározó érték számára a magyar föld szeretete, a…

Trackback: Farkasokkal vonyítók 2010.03.24. 09:54:07

 Én szeretem a „húsz évért húsz évet” kampánymondatot. Benne van minden, amit az emberek a rendszerváltás után eltelt húsz évről gondolnak: hogy itt bizony mindenki lop, mindenki tolvaj, és egyetlen dolgot akarnak: Magyarországot kifos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.21. 15:03:27

Pontosan ez az, ami miatt nem vagyok nemzeti/jobbos.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.03.21. 17:47:12

Ejj, barátom, szívemből szóltál. Én ugyanezt csak 20 oldalon tudnám elmondani, de ez így tömören, velősen... nos, ezzel nem lehet vitatkozni.

diotoro10 (törölt) 2010.03.21. 18:45:18

Csak ezzel tudod mi a gond?
Az, hogy MAGYAR földön szavazta meg a szlovák parlament! Ha a saját országuk lenne, nem szólna a kutya sem és még meg is érteném...De mivel a mi földünkön ellenünk szavazgatnak, így már nem megy le a torkunkon.
Egyébként, hogy tudd, legelőször a Felvidék fog visszatérni az anyaországhoz, és pont ezek miatt!

Mr. Pink2 2010.03.21. 22:04:00

Hű az első bekezdéseket döbbenten olvastam, hogy vajon ezt komolyan gondolja a szerző? De megnyugodtam hogy nem.

feketehun 2010.03.21. 22:05:20

Demagóg, cinikus és félrevezető dolog egy lapra tenni a szlovák és a magyar hazafiságot. Magyarországon ez a kultúra iránti tiszteletet, az összetartozásunk hangsúlyozását jelentené, Szlovákiában viszont a célja nem más, mint a magyarok asszimilációja, elzavarása. Ilyen összefüggésben azt mondom, semmi köze nem lenne Szlovákiának ahhoz, hogy MI milyen nyelvtörvényt, vagy hazafiassági törvényt hoznánk, nekünk viszont igenis van van közünk a szlovák jogalkotás visszáságaihoz, ez utóbbiak ugyanis ellenünk irányulnak. Magyarországon nem él jelentős számú szlovák ember, míg Szlovákia lakosságának 10-12 %-a magyarul beszél. Márpedig nekünk érdekünk, hogy ez így is maradjon, hiszen így többen vagyunk, és a magyarság befolyási területe is nagyobb.
Éppen azért kellene ezt a helyzetet megismertetni a magyar átlagemberrel, hogy ne szülessenek ilyen degenerált, ótvar, irracionálisan közönyös posztok, cikkek, gondolatmenetek, mint ez is, itt.

Mr. Pink2 2010.03.21. 22:06:11

@diotoro10: "legelőször a Felvidék fog visszatérni az anyaországhoz"

Te viszont úgy tűnik komolyan gondolod amit írsz. :)

ddance 2010.03.21. 23:05:38

Erőltetett, hülye cikk. Ne keverjük már az egészséges nemzettudatot a szlovák törekvésekkel, amik eltapossák a határon túl élő magyarokat. Hogy aki meg mer szólalni magyarul, azt megbüntetik. Elképesztő, hogy ilyen nyelvtörvény működik!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.22. 07:44:20

buta vagy, cikkíró
de legalább ne használnál büszkén káromkodásokat

nem nehéz jobbikosnak lenni, jól csinálták a szlovákok a szlovákoknak.
annyi a különbség, hogy a magyarokat nem tartják tiszteletben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.22. 07:45:20

@diotoro10: pontosabban csak a Felvidék déli része
az ami színmagyar, igen

Drang 2010.03.22. 17:29:12

A szlovákok a saját szempontjukból jól tették. Ha nekünk, mint magyaroknak ez nem tetszik, tennünk is kell ellene. A megoldás pedig nem a nemzettudat gyengítése, a multikulti kozmopolitizmus bukott modell. A nemzetek együttműködése illúzió, a küzdelmük realitás, és az is marad. Az erősebb nemzet pedig rákényszeríti az akaratát a gyengébbre.
Tehát, kedves posztíró majom, mi ezt oda könyveljük el, hogy az egyik nemzet (jelen esetben a szlovák) hazafias törekvései sértik a másik (jelen esetben a magyar) nemzet hazafias törekvéseit. E sérelemre számos megoldás van, a lenyeléstől a kompromisszumon át a háborúig (vagy a nemzetközi döntőbíráskodásig, ugyebár), és – mint ahogyan azt a történelem már számtalanszor bebizonyította – az erőviszonyok függvényében bármelyik megoldás szóba jöhet és eredményre vezethet.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.22. 18:05:47

@Drang:
"A nemzetek együttműködése illúzió, a küzdelmük realitás, és az is marad."

Akkor legyen világháború és minden(ki) pusztuljon. Akkor legalább világbéke lesz.

"Tehát, kedves posztíró majom, mi ezt oda könyveljük el, hogy az egyik nemzet (jelen esetben a szlovák) hazafias törekvései sértik a másik (jelen esetben a magyar) nemzet hazafias törekvéseit."

Tehát, kedves kommentelő bunkó, sikeresen felfedezted a nemzeti érzés alapvető logikai problémáját. Inkább a feloldásán dolgoznál...

Drang 2010.03.23. 00:29:46

@peetmaster: A „majom” szót a posztíró használta, magam is szándékosan éltem vele, ha nem tetszik neki, majd ki leszek moderálva.
De hogy tovább haladjak ugyanezen stiláris vonalon, kedves kommentelő bunkó, a nemzeti érzésnek éppen az az alapvető logikája, hogy mások nemzeti érzéseivel nemigen egyeztethető össze: ebben semmi ellentmondás sincs, sőt pont ez a lényeg. A feloldásán ennél fogva nem tudok, és nem is akarok dolgozni (ugyanis nem feloldható a probléma), de remélem, te erre képes vagy, majd számolj be az eredményekről, légyszives.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.23. 10:01:21

@Drang: úgy értem az ellentmondást, hogy ha két ember/csoport érzése nem egyeztethető össze, akkor minimum az egyik konstans boldogtalan. Ez tarthatatlan állapot, ezért ki kell lépni ebből a logikai hibás paradigmából. Nekem szerintem sikerült, és úgy dolgozom rajta, hogy másnak is elmondom, amit gondolok.

juncopartner 2010.03.23. 11:27:03

Maximum respect!Ezt nevezem!

Ludvérc 2010.03.23. 11:34:43

@Drang @peetmaster: Egyáltalán nem szükségszerű véleményem szerint a nemzeti érzés összeegyeztethetetlensége mások nemzeti érzésével. Az ember ugyanis nem ennyire egysíkú. Lehet valakiben nemzeti érzés, úgy hogy rendelkezik például önkritikával saját nemzetének tagjai felé és ugyanakkor rendelkezik tisztelettel mások irányában.
Nem tartom igaznak az állítást miszerint az együttműködés illúzió és a harc a realitás. Sokkal inkább realitás mindkettő egyszerre. A cél éppen az lehet, hogy megtanuljunk úgy küzdeni saját érdekeinkért, hogy közben képesek vagyunk elismerni és tisztelni mások törekvéseit is. Éppen ennek szép példája egy-egy olimpia például, ahogy nyilvánvalóan küzd mindenki a saját sikeréért, de ha tisztességes sportolókról van szó, akkor eközben képesek kezetfogni, elismerni a másik tehetségét és akár este együtt menni mulatni.

Ludvérc 2010.03.23. 11:46:18

@feketehun: A cikket illetően evvel a véleménnyel nagyon egyet tudok érteni. A bejegyzés maga nem veszi figyelembe az eltérő kontextust. Márpedig egy-egy törvény vagy történelmi esemény csakis az adott társadalmi állapotban értelmezhető. Szlovákiában a javaslat egy nyíltan magyarellenes törekvés elemeként született meg, míg Magyarországon senki nem próbál a szlovák kisebbség ellen uszítani vagy bármiféle rendeletet hozni. Így ha születne is efféle rendelet nyilvánvalóan más szellemiségben fogantatna, és ez nem elhanyagolható különbség.

lobelt_ledfold 2010.03.24. 07:59:35

Sajnos ennél árnyaltabb a kép. Az egyén jellemzően nem faktor önmagában, a nemzetközi politikát társadalmak (országok, nemzetek) szintjén játszák. Előfordul win-win szituáció is, de mind a biológiai evolució- és populációelméletek, mind a közgatdasági elméletek alapja az erőforrások szűkössége. Ahhoz, hogy neked több legyen mástül kell elvenni. Verseny van, ahol aki rosszul teljesít az lenyomják a víz alá. Úgy tűnik, hogy az erős nemzeti öntudattal rendelkezeő országok többnyire sikeresebbek ebben a versenyben. Nem azért kellene a magyarok nemzeti öntudatát (ami a kultúrára és a közös múltra épít) feltornászni, hogy kiírthassuk a határos országok lakosságát. Hanem hogy legyen szemernyi esélyünk a helytállásra. Hogy versenyben maradjunk.

efhábé 2010.03.24. 09:09:08

@Ludvérc: És ha más szellemiségben fogantatna, akkor máris jobb lenne az itteni szlováknak, szerbnek, románnak, amikor nemzeti hűségesküt kell tennie?
Az a probléma, hogy miközben mi itt teljesen természetesnek vesszük, hogy egy szlovák, szerb, román, ukrán stb-stb. kisebbségi tökéletesen beszél magyarul is, és természetesnek esszük, hogy lojális a hazájához, Magyarországhoz, ezért pl. nem lesz számára probléma a himnusz eléneklése, közben a szlovákok ilyen irányú tevékenységét, ilyen irányú elvárásait zsigerből bélyegezzük kisebbségellenesnek.
És persze, nyilván külön kell választani a nyelvtörvényt, ami a lehető legkreténebb módon próbál megoldani egy problémát (ami pl. nálunk fel sem merül, mert teljesen természetesnek vesszük, hogy a kisebbségiek is tökéletesen beszélik a magyart. De milyen anyázás lenne belőle, ha mondjuk a pilisben az orvoshoz betévedőt szlovákul szólítanák meg), meg pl. ezt a hazafiassági törvényt, ami szintén kreténség, de annak tartanám bárhol a világon.
Semmi mást nem akarnak elérni, mint azt, hogy az állampolgárok lojálisak legyenek az államhoz. Ez meg, lássuk be, nem feltétlenül ördögtől való ötlet.
És mielőtt nekem esel, nem azt mondom, hogy asszimilálni kell a magyarságot, dehogy kell, miért ne lehetne valaki magyar szlovákiában?

lyken 2010.03.25. 13:22:49

@feketehun: "Magyarországon nem él jelentős számú szlovák ember, míg Szlovákia lakosságának 10-12 %-a magyarul beszél." Valamit rosszul tudsz. 6 millió állampolgárból 1 millió magyar.

Másfelől innen üzenem, mint átmeneti felvidéki, hogy a szlovákiai magyaroknak a hócipője tele van azzal, hogy a magyar politika állandóan az ő "érdekükben" makog. A valóság az, hogy az illetékes pártok a saját táborát akarja a témával aktivizálni. Az meg, hogy a magyarok emiatt esetleg sz*pnak a határon túl? Jabocs, az nem érdekel senkit. Az határontúli egyéni szocprobléma...

hááááát 2010.03.25. 13:54:05

@lyken: @efhábé: Na ilyen az amikor két ellentétes véleményben van igazság bőven.
Ők attól félnek hogy Magyarországon van egy-két politikus aki mindig a múltba téved és olyan kijelentéseket tesz, amivel felerősödhet a nemzeti nacionalizmus.Ezt a nyelvtörvényt is mi értük el.A realitás talaján maradva tudjuk, hogy már soha nem lesz nagy Magyarország.Inkább tanulni kéne az elődeinktöl, ahogy 700 éve egy erős közép-európai szövetséget kötöttek.

lyken 2010.03.25. 17:52:09

@hááááát: Szlovákiában élek, szlovák cégeim vannak, de ezek mellett napi szinten átjárok Budapestre dolgozni. EU ezekre mind lehetőséget teremtett. Mai napig megvan a bejelentett budapesti lakcímem is. Én nem érzem azt, hogy határok közé lennék szorítva, vagy hogy vissza kéne állítanom egy rég elveszett nagymagyarország dicsőségét. (Amit nem mellesleg túlideologizálnak. Volt akkoriban kb. 14 kissebbségünk. Jobboldal úgy gondolja, hogy ezek a kisebbségek nem kérnének autonomiát ha ismét nagymagyarország lenne?)
Van egy mai világ határok nélkül, amiben kivállóan lehetne élni. Ha egyesek nem használnák ki a nacionalista érzéseket azt nagyon értékelnék ideát is.

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2010.03.27. 20:55:25

@lyken: kedves lyken, ön megnyerte a legjobb komment díjat. nyereményét, egy éves polír blog előfizetést itt átveheti. ez úton is köszönjük. :)
süti beállítások módosítása