HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.11.18. 07:20 Hangulatjavító Intézkedéscsomag

Molnár Oszkár rasszista

Címkék: politika fidesz rasszista oszkár díj molnár oszkár

Megosztás és könyvjelző

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg. Engedéllyel.

Ennek a témának már sokan nekifutottak. Van aki inkább több, míg mások némileg kevesebb sikerrel. Mi még nem, így igyekszünk a magunk határozottságában megfogni a kérdést.

Molnár Oszkár a Fidesz Polgári Párt országgyűlési képviselője, és polgármestere rasszista.

Ebből mondjuk a jobbik (sic!) fajta. Nem köntörfalaz, nem utalgat, nem kavarja a szart. Belemondja nyíltan bármelyik szembejövő ipari kamerába.

Persze ebben egyedül van. Hiszan a nem sunyi fajtából a Harmadik Magyar Köztársaság parlamentjében - legalább is un. néppárt képviselőjeként - ilyent még nem láttunk.

Attól, hogy a vonatkozó polgári párt középre pozícionált értelmiségi hatást keltő vezetőjét odaküldik megsimogatni a rasszista csávó buksiját ez nem lesz másként. Legfeljebb a politikai feladat elől el-nem-szaladt, a rasszizmust legitimáló - felelősséget így nem vállaló - írástudónak lesz egyre nehezebb reggelente belenézni a tükörbe. Legalább is akkor, ha még azóta nem törte össze.

Persze a sajtósiserehad szervilis részénél ez a gyakran zseniálisnak minősített húzás legitimálja a rasszizmust. Nézd, az irástudó nem mondta rá, hogy: megbuktál fiam, rasszista vagy. Ha viszont nem mondta rá, hogy az, akkor nem az. Ennyi. Egyszerű, mint a százas szeg.

A médiaipar másik része erre a laza együttműködést választja. Hoppá, a srácok megint meghúzták a zseniálist. Most mi legyen? És mindig ugyan oda lyukadnak ki. Klikkolékony címmel, kényszeredetten, fancsalin nevető, poénoskodó és leginkább halandzsázó cikkek és/vagy videók. Ezekben egy a közös: soha sem mondja ki az egyértelműt. Mindig csak vicceskedve utalnak rá, inkább röhigcsélve faszt rajzolnak a falra. Mi tudjuk, hogy ők olyanok, de nem mondjuk, mert akkor ők azt fogják gondolni, hogy mi azért nem mondjuk, mert esetleg nem tartjuk zseniálisnak. Meg különben is, mi a vér lesz akkor a kattintásokkal?

Mivel nekünk, ebből elegünk van, megalapítjuk az Oszkár-díjat. Ezt a kétes értékű plecsnit a Polír Blog közössége annak a nyíltan és/vagy sunyin rasszistának adományozza, aki lebukik.

Ugyan Nobel nem kapta meg a Nobel-díjat, mi azonban ebben is előremutatóak vagyunk. Az első díjazott maga Molnár Oszkár.

Ezúton kérjük, figyelje a postást (adja isten, hogy cigány legyen). A díjat - lefényképezése után egyből elküldtük.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr461477840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T... (törölt) 2009.11.19. 00:02:07

T. Cenzor,

Azt azért ugye tudja, hogy a legegyszerűbb minden a cigányságot érintő kérdésben finoman elővenni, majd izmosan meglobogtatni a "Rasszista!" feliratú rendkívül álságos zászlót? Azért ez az eset is nyilván bonyolultabb:

Ahogyan (például) a HVG múlt előtti számában olvasta, az MSZP-s Szabó Éva már június közepén leírta teljesen ugyanezt a Balközép megfelelő rovatában. Valamiért Molnár Oszkár felvetéséből perpatvar lett, Veresné ugyancsak "rasszista" (?) kinyilatkoztatásából nem. Hogy ez miért van így, megérne egy másik bejegyzést.

Tudja a blogot böngészve azt a következtetést kellett levonnom, hogy a szerzők tisztes távolból, mintha páholyból szemlélnék a hasonló eseményeket. Lehet a gumikalapács erős volt (sőt), de egy politikus bizony néha sokkoló dolgokat kell hogy mondjon a közvélemény formálásának előrelendítése céljából. Mert bizony az alacsony szociokulturális szinten lévő romák sokszor egészen elvetemült dolgokhoz kénytelenek folyamodni, hogy valahogy megéljenek (ez a szomszéd almafájának megvámolásától lehet a segélyért nemzésig nagyon sok dolog - sokan tagadják, hogy ez utóbbi nem élő probléma, holott ez pont elég jól dokumentált terület).

Üdv',

T...

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.11.19. 11:28:44

@T...: Kedves T...!

Molnár Oszkár rasszista. Ez nem rá lett húzva így van, ez tény nem kell megmagyarázni.

Amennyiben ön minden cigányt, vagy minden zsidót megkülönböztet, ill. egyes emberek cselekedeteik kiterjeszti egy társadalmi csoportra, akkor bizony én önt is rasszistának titulálom.

Üdvözlettel
Neokon

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2009.11.19. 11:36:30

@neokon: köszönöm kedves neokon. ezt magam sem mondhattam volna szebben.

gesa2 2009.12.18. 09:59:44

Igaza van T-nek. Páholyból az előadás nem tűnik olyan drámainak, mint azoknak akik az Arénában küzdenek
Az igazságot rasszizmusnak hívják újabban? Na ez nekem is új!
süti beállítások módosítása