HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.12.14. 10:24 schwarz

Egy nyári este

Címkék: jövő mszp

Megosztás és könyvjelző

Egy langyos júliusi estén K kilépett a pártiroda ajtaján. Arcát kisimította a lakossági fórum szellemi frissessége. Elköszönt az ajtóban álló fiataloktól, majd gyalog indult el a Kálvin térre.

 2027 júliusa volt, pont egy év telt el a beiktatási ceremónia óta. Még némelyik házfalon kinnt volt a plakát, ami őt ábrázolta szemüvegben, könyvvel a kezében, dédunokájával. A háttérben szélfútta búzamezők terültek el, és a Balaton sima vizébe lebukó nap. Nem volt hosszú a séta, 15 perc alatt megtette. A metró kijáratánál az ellenőrök tisztelettudóan köszöntek neki, és hátrébb léptek. Szeretett metróval utazni, mindig is a nép között érezte jól magát. Ilyenor megbizonyosodhatott róla, hogy tényleg szeretik. Páran most is odaléptek hozzá, és megkérték, hogy dedikálja nekik nemrég megjelent könyvét, melynek címe: „Mindent, amit a fasisztaveszélyről tudni kell”. Egy hete vezette az eladási listákat, a nyomdától most rendelték meg a harmadik milliót belőle.

 

Kelenföldön, a mozgólépcsőn fölfelé menet eszébe jutott, hogy mi mindent tett rajongásig szeretett hazájáért. Abban a fél évben, mióta átadták a négyes metrót, népszerűsége 75 százalék fölé ugrott. Az újságosnál megvette a Magyar Nemzet esti kiadását, mert kiváncsi volt, mit írtak róla aznap. Rögtön a címlapon közölték a főszerkesztő nyilvános bocsánatkérését, amiért hosszú évtizedekig vakon hittek egy valaha volt ellenzéki párt rosszindulatú politikájának. K elmosolyodott, és a pulton hagyta a visszajáró ötvencentest. Soha nem fogadta el a visszajárót.

 

Kilépve az aluljáróból hűvös szél csapott az arcába. Eső lesz – állapította meg, és összegombolta Vörös Október öltönyének zakóján a még egyetlen le nem szakadt gombot. Körülnézett, és látta, amint a valaha volt hatalmas gödör helyén telepített parkban még ezen a késői órán is kisgyermekes családok etetik a vadkacsákat. Megcsodálta az új, környezetbarát Volvo buszokat a ledekkel megvilágított végállomáson. A háttérben sötéten tornyosultak a valaha volt panelek helyén emelt üvegpaloták.

 

Elmosolyodott. Tudtam én 17 éve, hogy csak egy megújított MSZP garantálhatja az ország fejlődését, gondolta. Már csak azokat a nyikhajokat kéne valahogy kiraknom az elnökségből. El ne felejtsek elemet venni a diktafonba.

 

 A boltból kilépve rágyújtott egy Kossuthra. Elszívott néha egy-egy szálat, de csak ha senki nem látta. Eltette öngyújtóját, és mélyen leszívta a füstöt. Az Internacionálét fütyörészve hazafelé indult. Sötét alakját elnyelte az éjszaka.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr361586876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gesa2 2009.12.18. 09:19:39

Nekem az jött le, hogy akiről írsz, nagyon szereted, hiszen 17 év múlva is szeretnéd élve látni őt. Helyes én is szeretem. Jó lenne 30 év múlva is látnom ezt az embert, mert ugye akkor én már mégis csak 85 éves leszek!:-)))
süti beállítások módosítása