HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.10.31. 08:35 gibson.papadolu

Csürhe, csürhe...

Címkék: politika foci huligán szélsőjobb ftc fradi diósgyőr

Megosztás és könyvjelző

Hogy is szokták mondani? Morális válság? Hát valami ilyesmi történik a Fradi háza táján. Több év keserűség, NB2, tulajváltások, szurkolói terror Magyarország kirakatcsapatánál, a 28 bajnoki címmel büszkélkedő Ferencvárosi Torna Clubnál. Az, ami ma történt, egy igen komoly folyamat része, talán (ezt nem kívánom nekik, sem magamnak) a vége is. Az angolok türelme csak addig tart, amíg maradni nem kerül többe, mint elmenni.

Ha tehetek egy személyes vallomást: régi motoros vagyok a szakmában. Láttam nagy csatákat, voltam megannyi csodálatos rangadón. Emlékszem azokra az időkre, amikor még a Fradi érkezése ünnep volt - bárhol. Nyilván mindenki utálta őket, de legalább volt kit utálni. Fantasztikus hangulatú meccseken, húszezer néző előtt persze legtöbbször kikapott az ellenfél, de legalább ott volt a Fradi. A csapatok és szurkolóik várták A Meccset, hogy majd ők megmutatják.

Aztán kizárták a legendát. Hogy ez jogos volt-e, vagy jogtalan, a bíróság eldöntötte. Örültünk, hogy visszakerültek, de láttuk, hogy nem változott meg semmi. Ugyanazok a szurkolói körök irányítanak a háttérből, megbuktatnak edzőt, megvernek színesbőrű játékost, terrorizálnak vezetőt. Több tucat, holokauszttagadó szurkoló ver meg -  barátságos meccsen - békés német szurkolókat, görögtűzzel dobálnak saját játékost, “Milyen 6 millió?” felirattal borzolják a társadalom kedélyét.

Ma már régi utálattal vegyes rajongás sincs meg már senkiben. Teljesen érdektelen nézni a csürhét, akiket a Fradi-család is legszívesebben kitagadna - ha merné. De nem meri, és ez itt a baj.

A törvény, vagy annak értelmezői nem teremtenek lehetőséget arra, hogy ezeket az elemeket végleg eltávolítsák a pálya környékéről. A szurkolói mag a szélsőjobb, náci pártok militáns magjává vált. Ők nem a kiscsoportos szurkolószakkör. Esélytelen, hogy az egyébként komoly többségben lévő normális szurkolóké lehessen a Fradi.

Lehet, hogy ezeknek az elmebetegeknek aranyhalszerű agyuk van, és csak 1 másodperc a memóriájuk? Ha nem az lenne, és esetleg 80-as iq felett lennének, visszaemlékeznének arra, hogy zavarták el Várszegit (büdöszsidóóó), és mi történt utána. Előtte Torgyán, utána csőd, NB2. 

Ez kell nektek megint, barmok? Mi, futballszerető magyarok szeretnénk egy jó Fradit. Az angol tulajok hoznának nektek Bajnokok Ligáját, és mindenki veletek szurkolna. Nem látjátok, hogy a Debrecen hogy járt? Szar nekik, mi? Hoznának nektek új stadiont, működő reflektorokat, újra Real Madridot, de nektek ez nem kell.

Titeket nem is sajnállak, megérdemlitek. Csak a többi Fradistát.

Erkölcs, erő, egyetértés? Lófaszt… Ahogy a veletek szembeni lelátó fogalmazott: csürhe!

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr941489870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden futballszurkoló náci! 2009.10.31. 23:38:32

Legalább is mindenki, aki a meccseken kiabál. Ez nyilvánvaló evidencia. Nem elég, hogy feltörölték a padlót a rendőrökkel az évtized leghazafiasabb gardenpartiján, a lilák és a zöldek még képesek is sírva összeborulni egy odabaszósabb Vona-beszéd halla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KilGore Trout 2009.11.02. 11:10:04

Bár eszem ágában sincs megvédeni azt a csoportot, amelyik miatt félbeszakadt a meccs, de van egy-két fontos tényező, amit figyelembe kell venni:
1. Egy igazi szurkolónak nem az kell, hogy egy angol befektető csapatot és bl-t vegyen, mert akkor az már nem annyira lesz az ő csapata.
2. Ehhez tartozik, hogy a szurkolói csoportok elsődleges problémája pont a futball "elüzletiesedése".
És a legfontosabb:
3. Azért az sem egyszerű kérdés, hogy ezt miért hagyták a rendezők. Nem volt egy nagy tömeg abban a szektorban, simán ki lehetett volna őket tolni a lelátó tetejére, talán nem véletlen, hogy hagyták őket "dobótávolságon" belül.

gibson.papadolu 2009.11.02. 18:48:45

sok igazság van abban, amit mondasz, de
1, ez a fajta mentalitás teljesen rendben van olyan kluboknál, mint a barca, vagy épp az inter (de még sorolhatnánk). nálunk nincs egyesületi formában működve esély arra, hogy valaha jó csapat legyen, a magyar tulajok meg (tisztelet a kivételnek) nagyszerű lehetősége találnak a pénzmosásra a magyar klubokban.
2, ez kicsit olyan, mint a globalizáció. szar, hogy van, de hogyan tudnánk körsmst küldeni a srácoknak, hogy balhé van a mekinél...:)
3, na ez megérne egy misét, de szerintem te fogsz ezzel foglalkozni. aki volt már az üllőin, tudja, hogy a szeku az a társaság, ami néhány évvel ezelőtt ugyanott állt, ahonnan most repkedtek a székek, csak sokkal masszívabb brigád voltak. ugyanez van újpesten (a diósgyőr, aztán a vidi esete ugyebár...), kispesten (sturm graz...). ezekre is utaltam az egyik bekezdésemben...

a mentalitással teljes mértékben egyet tudok érteni, csak azok a srácok, akik így gondolták, 0-3-nál leszedték a drapikat és kivonultak a szektorból...

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2009.11.02. 19:54:18

@gibson.papadolu: én azon kevés magyarok egyike vagyok, akik nem értenek a focihoz... (úgy gépeltem véletlenül, hogy a fico-hoz. ajjajj. ráadásul az elgépeletlen is eléggé áthallásos, uh nem tudom hogy jövök ki ebből jól ;). )

de azért egy észrevételem lenne.

a globalizáció nem szar.

gibson.papadolu 2009.11.02. 19:57:41

én sem tartom szarnak, teszem hozzá csöndben :)
süti beállítások módosítása