HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2010.08.12. 08:09 Csillagszóró az éjszakában

Puff neki?

Címkék: orbán fidesz parlament kövér ülésezés

Megosztás és könyvjelző

 Nem tudom ki hogy van vele, de nekem kezd kicsit gyanússá válni, hogy a frissen megválasztott házelnök rövid idő leforgása alatt immáron másodszor mond ellent az - állítólag ellentmondást nem igazán tűrő – miniszterelnöknek. Elsőként az új köztársasági elnök személyét nem sikerült megemésztenie, most meg az országgyűlés ülésezési rendjét illetően helyezkedett régi barátjával ellentétes álláspontra.


 

Kövér László hivatalba lépett házelnökként adott nyilatkozataiban ugyanis mindenütt elmondta, hogy nem lenne ellenére, ha a T. Ház visszatérne az 1998 és 2002 között bevezetett háromhetes ülésezési rendre, mivel a mostani rendszerben szegény képviselők majd megszakadnak a plenáris napokon a nagy rohangászásban, ami ráadásul a minőségi munka rovására is megy. (Brühühű, de komolyan.)

Nehezemre esik elhinni, hogy éppen Kövér - aki évtizedek óta Orbán Viktor egyik legközelebbi barátja és bizalmasa - ne tudta volna, hogy főnöke még áprilisban, az Inforádiónak adott interjúban ígéretet tett arra, hogy ezúttal megmarad a hetenkénti ülésezés, mégpedig az ellenzéki igényeket méltányolandó. Tény és való, hogy a jelenlegi parlamenti erőviszonyok mellett, az ellenzéki pártok egyetlen fegyvere maradt a kifejezetten a kormány elszámoltathatóságát szolgáló kérdések és interpellációk sokasága. (Bár kétharmados többség mellett igazából nagy jelentősége ezeknek sincs, hiszen az azokra adott válaszokat a kormánypárti képviselők megszavazzák, így az ügyben illetékes bizottsághoz semmiképp nem jutnak el.) Egy-egy jól megfogalmazott kérdéssel legalább be lehet kerülni az esti híradókba, hallatni tudják a hangjukat ők is.

No de visszakanyarodva a kezdeti gondolatmenetemhez: lehet, hogy én kaptam rá az összeesküvés elméletek gyártására, de simán el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, amiben Orbán a kegyes, a konszenzusra törekvő, az ellenfeleinek gesztusokat adogató államférfi, míg Kövér felvállalja a ritkábban ülésező parlamenti gyakorlatot kiváltó negatív felhangokat. Természetesen előfordulhat, hogy mindez csupán rosszhiszeműség a részemről, és a miniszterelnök ezúttal jóval nagyobb jelentőséget tulajdonít a plenáris üléseknek és az ellenzék kormányt ellenőrző szerepének. Az azonban biztos, hogy akár hetente-, akár háromhetente mérik majd össze honatyáink szónoki képességeiket a Tornyos Házban, én érdeklődéssel figyelem majd, hogy ezeken a kormányfő milyen gyakorisággal vesz majd részt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr382215229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása