HTML

Facebook a barátunk

Polír

Kotta nélkül

Twitterelj velünk

Friss topikok

  • Abra: Igen, Kozsó tényleg ott van, másrészt, a Szandiban csalódtam még pozitív értelemben, és van még ... (2010.10.28. 19:17) Enumeráció sok meglepetéssel
  • kerdesek05: Varvasovszki? egy életre elásta magát. (2010.07.11. 14:55) Ász fordulat
  • alte trottel: Jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk _EGYETLEN_ pozitív hozadéka, hogy szeretett sNittpajánk ha ... (2010.07.03. 14:22) "Kedves Négerek!"
  • ulloiut: @Közben meg panaszkodunk, hogy semmi nem @működik, meg semmit nem ad az állam. Azért ez egy jogos... (2010.07.01. 01:30) Mutyiexport
  • darkmirjam: Hát eztán majd a színes aktnaptárak zárjegyesek lesznek. A fekete fehérek művészinek minnősülnek, ... (2010.06.23. 13:37) Hardcore nyomja Szőcs – képpel

Kotta nélkül

2009.12.22. 12:15 schwarz

Kedves Öcsi bá@parameter.sk!

Megosztás és könyvjelző

Fussunk neki még egyszer ennek a szlovákos témának, mert úgy tűnik, nem mindekinek volt érthető. Jó sokan összegyűltetek, ha a hátsó sorban nem hallotok, gyertek bátran közelebb.

Volt itt ugye egy post, aminek a fő és gyakorlatilag egyetlen mondanivalója a következő: annak ellenére, hogy a szlovákiai magyarok helyzete koránt sem rózsás, nem jó, az igen idétlen szlovák politikai elit pedig igen nagy szeretettel baszogtatja őket, nos, ezzel együtt nem lehet úgy általánosítani, hogy emiatt a szlovákok ilyenek vagy olyanok. Mert ugye a magyarok között van náci gárdista, meg van bűnöző cigány is. De ez nem elegendő ahhoz, hogy valaki a környéken azt mondja, hogy a magyarok náci gárdisták, vagy bűnöző cigányok. Én speciel egyik sem vagyok. Annak ellenére, hogy mindkét csoport előtérben van - többek között a szlovák médiában. Úgyhogy inkább legyünk megértők, éljünk békességben egymás mellett és eszterlánci cérna.

Úgy tűnik, sokatoknak komoly baja van ezekkel a sorokkal. Hogy mi zavar Titeket benne, azt még nem nagyon sikerült megfejtenem. De mondom továbbra is: nem az a következtetés, hogy a földrabló szlovákok mindegyike magyargyűlölő, minél hamarabb kiírtjuk őket, annál jobb nekünk. Ha ilyet akartok látni, találtok épp elég helyen. Ez viszont nem erről szól. 

Az álláspontom mellett kitartok: szlovák-magyar konfliktus márpedig nincs. A rend és a koncepciózus olvasók kedvéért: ez persze nem azt jelenti, hogy nincs olyan szlovák, aki gyűlölné magyarokat, és ne lenne olyan magyar, aki hányna a szlovákoktól. Hanem azt, hogy a szlovákok és magyarok pusztán ezen egyetlen tulajdonságuk (anyanyelv vagy akármi is legyen ez) miatt nem állnak egymással konfliktusban.

Akinek ehhez is olyan okos hozzászólásai lesznek, mint hogy "te rohadt zsidó" és társaik, azt ugyanúgy kimoderáljuk, mint eddig. Inkább verd ki még egyszer, majd menj ki a konyhába, mert anyád elkészült a tejbegrízzel.

Egyébként meg olvasgassátok még el ezt, meg ezt. Ettől kéne elszakadni. Amúgy, hogy belemenjen a fejetekbe (valahogy az is belement, hogy van cigánybűnözés): NINCSEN SZLOVÁK-MAGYAR KONFLIKTUS. Köszi a figyelmet. Boldog Karácsonyt!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polir.blog.hu/api/trackback/id/tr811606486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása